Hjem >> ernæring >> Disse 12 kreftene er knyttet til et dårlig kosthold,

Disse 12 kreftene er knyttet til et dårlig kosthold,

Doktor sier

En fersk studie fant at alkoholforbruk var forbundet med 740, 000 nye kreftdiagnoser i 2020. Disse dataene syntes å markere tanken på at dine daglige livsstilsvalg virkelig kan påvirke din langsiktige helse ... så hva med maten du spiser-øker de kreftrisikoen din? En nasjonalt anerkjent lege snakket med oss ​​for å gi større klarhet om temaet kreft og kosthold.

Howard Grossman, MD, er medlem av Spis dette, Ikke det! Medisinsk ekspertnemnd, en styre-sertifisert internist, og vinner av amfAR Award of Courage, kjent for sitt arbeid med sårbare pasientpopulasjoner. Her, Grossman deler noen nåværende visdom rundt temaet ernæring og kreft, identifisere bestemte matvarer og typer kreft de har blitt knyttet til.

Fortsett å lese for Dr. Grossmans innsikt, og lær mer av ham i The Worst Beer Mistake You Can Make, Eksperter sier.

"Det meste av problemet er ikke maten, men tilsetningsstoffene. "

Shutterstock / beats1

Grossman starter med et viktig poeng:"Kosthold og kreft er et kontroversielt tema. Det meste av problemet er ikke maten, men tilsetningsstoffene. "Til dette, han legger til, "Det er alltid trygt å si at et balansert kosthold som begrenser tilsetningsstoffer ... vil være det mest sunne."

For å lære en liste over bestemte matvarer som har vært forbundet med kreft, Fortsett å lese.

Registrer deg for Spis dette, Ikke det! nyhetsbrev for helsenyheter du trenger.

Bearbeidet kjøtt

Shutterstock

Grossman nevner bearbeidet kjøtt som en kategori som har blitt knyttet til kreft (tenk pølser og pølser, bacon, delikatesser, og alt som ikke er et ferskt snitt).

"Problemet med bearbeidet kjøtt og ting som bacon og røkt mat er nitrittene, "forklarer han." Høye nitritt- og nitratnivåer, som funnet i bearbeidet kjøtt, kan øke risikoen for gliom (hjernekreft) så vel som skjoldbrusk, tykktarm, og magekreft. Forbindelsene i seg selv er ikke kreftfremkallende [ Redaktørens merknad:"kreftfremkallende" kan defineres som noe som potensielt er kreftfremkallende ], men i kroppen kombineres de med andre molekyler og kan danne kreftfremkallende stoffer - i hvert fall er de kreftfremkallende i noen dyreforsøk. "

RELATERT:En stor bivirkning av å spise ultralett mat, Sier New Study

rødt kjøtt

Shutterstock

"Rødt kjøtt har blitt knyttet til kolorektal, prostatakreft og bukspyttkjertelkreft, "Grossman sier, men nevner at foreningen ikke er helt endelig. "Fortsatt en god idé å begrense inntaket av rødt kjøtt av dette og andre helsemessige årsaker, "foreslår han.

RELATERT:Hva skjer med kroppen din når du kutter rødt kjøtt fra kostholdet ditt

Alkohol

Shutterstock

"Høyt alkoholforbruk har vært knyttet til oral, spiserøret, mage, bryst, lever- og tykktarmskreft, "Grossman sier." Dette er assosiasjoner med overdreven inntak. "

RELATERT:Den verste vinfeilen du kan gjøre, Diettist sier

Fedme er en annen faktor ...

"En ting å nevne er at fedme kan være en risikofaktor for mange kreftformer, "Grossman sier." Derfor, begrense sukkerholdige drikker og andre sukkerholdige matvarer som legger til vekt kan være et godt tips. "(Ikke gå glipp av årsaken til fedme nr. 1, I følge Science.)

En sentral konklusjon:

Shutterstock

Grossman påpeker at mens maten som er oppført har vist seg å ha en forbindelse med kreft, "det er ingen absolutt endelige studier på mennesker." Han sier det er viktig å huske:"Det er mye vi ikke vet om sammenhengen mellom mat og kreft."

Etter hvert som forskningen om dette emnet fortsetter, Dr. Grossmans viktigste takeaway for å forhindre kreft er å følge en diett som "begrenser bearbeidet mat, begrenser rødt kjøtt og sukkerholdig mat og er moderat i alkoholinntaket. "

Han avslutter:"Jeg sier alltid til folk at de skal holde seg til" hele "matvarer, [som] frukt og grønnsaker, magert kjøtt og (usaltet) fisk, og slutte å spise ting som kommer ut av esken. "

For mer om mat og helse, Fortsett å lese:

  • Hemmelige bivirkninger av å spise mango, Sier diettist
  • En viktig effekt av faste, Sier New Study
  • Dette populære kostholdet er en helsekatastrofe, "Sier New Study
  • Tegn på at du får en av de "dødeligste" kreftene