Hjem >> ernæring >> Den beste maten for å øke stoffskiftet,

Den beste maten for å øke stoffskiftet,

Sier diettist

Under alt det vi gjør for å opprettholde helsen vår, som tiden vi bruker på treningsstudioet og måltidene vi lager selv, Det er noe vi ikke kan ignorere:stoffskiftet vårt. Metabolismen vår er i hovedsak prosessen der kroppen vår konverterer maten og drikkene vi bruker til energien den trenger for å trives.

Vi trenger energi for å fungere hele dagen (som kommer fra maten vi spiser), og stoffskiftet vårt hjelper oss ved å konvertere energien vi bruker til å reparere celler, fortsette å flyte blod, og til og med puste. Men hvilken mat ville være best for stoffskiftet? Og er det en som skiller seg ut blant de andre?

Vi snakket med Laura Burak MS, RD, grunnlegger av GetNaked® Nutrition og forfatter av Slimdown with Smoothies om de beste stoffskiftvennlige matvarene å spise regelmessig. Og det viser seg at egg regnes som den beste maten for å øke stoffskiftet.

Relatert:De 7 sunneste matene å spise akkurat nå

Shutterstock

Hvorfor er egg et godt valg?

Når du velger den beste maten for å øke stoffskiftet, Burak så på hele bildet for å velge en mat som ikke bare var bra for stoffskiftet vårt, men også deilig og tilgjengelig også.

"De er virkelig utrolige fordi de ikke bare er velsmakende, supernæringsrik, allsidig, og rimelig, men det har vært flere tiår med betydelig forskning på måltider som inneholder egg knyttet til en økning i metthetsfølelse, metabolisme, og vektkontroll, "sier Burak.

Men hvorfor er egg et godt alternativ for metabolisme? Svaret finnes hovedsakelig i proteininnholdet.

"Egg er rikt på både protein og fett, som øker den termiske effekten av mat, "sier Burak, "aka kroppen din krever mer energi for å fordøye protein sammenlignet med karbohydrater, for eksempel."

Protein er en av nøkkelfaktorene for å forbedre eller opprettholde stoffskiftet. Ifølge en studie fra American Journal of Nutrition , deltakere som spiste en diett som var minst 29% protein, hadde en betydelig høyere hvilemetabolsk hastighet enn de som bare hadde 11% protein.

Mat som er fullpakket med proteiner, som egg, også hjelpe med vår metthet.

"Mat med høyere protein fordøyes saktere og forsinker tømming av magesekken (eller lar magen bli tregere), "sier Burak, "som derfor holder deg fyldigere lenger enn karbohydrater."

Legge til flere egg i kostholdet vårt

Hvis du bestemmer deg for å legge til litt mer protein i kostholdet ditt for å øke stoffskiftet, å innlemme egg er en enkel måte å gjøre det på.

"Egg er et av de mest næringsrike, rimeligste matvarer som enkelt og raskt kan tilberedes og tilberedes på mange måter avhengig av dine smakpreferanser, "sier Burak.

Hvis du ønsker en kreativ måte å spise egg på, du kan sjekke ut vår Air-Fryer Egg White Frittata-oppskrift eller disse fantastiske Pesto-eggene. Du kan også nyte dem hardkokte og kutte opp i en kålsalat eller bare som en snack når du er på farten.

Men du velger å spise dem, egg er en fin måte å få det stoffskiftet opp.

"Foruten dokumentert vitenskapelig forskning, mine klienter rapporterer anekdotisk at de føler seg mye mer fornøyd, tiden mellom måltidene varer lenger, og en nedgang i suget når de legger til egg i kostholdet, "sier Burak.

Få enda flere sunne tips rett i innboksen din ved å registrere deg for vårt nyhetsbrev! Etter, les disse neste:

  • Populære matvarer som øker metabolismen din, Sier Expert
  • Beste kosttilskudd for metabolismen din, Ifølge eksperter
  • 71+ Beste sunne eggoppskrifter for vekttap