Hjem >> ernæring >> Slik Stay Awake Etter Lunch

Slik Stay Awake Etter Lunch

Føler døsig rett etter lunsj er vanlig, spesielt hvis du ikke har fått nok søvn eller har kjørt ut av energi fra morgen virksomhet. Holde seg våken etter lunsj er en utfordring, spesielt for folk som jobber 9-5 arbeidsplasser. Fristelsen til å sove er enda vanskeligere å motstå fordi ettermiddagen er ofte rolig og avslappet. Hvis du ikke har råd til å ta ettermiddag naps, eller trenger å bli varsle hele dagen på din arbeidsplass, kan følgende forslag hjelpe deg å holde deg våken på de late ettermiddager.

  • Ha en god natts søvn. Tretthet etter lunsj er vanlig med folk som ikke får nok søvn. I stedet for å tilbringe natten ser på TV og gjøre unødvendige ting, hvorfor ikke prøve å sove tidligere? Sørg for at du får minst sju til åtte timers uavbrutt søvn. Prøv det å bo energi fra morgen til natt.
  • Exercise. Selv en fem minutters utbrudd av trening kan hjelpe energi deg for en hel dag med arbeid. Du kan gjøre en kort øvelse rutine i morgen og gjenta det i ettermiddag. Rask gange er nok til å holde kroppen aktiv etter lunsj. Pusteøvelser og meditasjon er gode metoder også, spesielt etter et stort måltid der for mye bevegelse er ikke bra.
  • Ikke spise mye til lunsj. En av de vanligste årsakene til at folk føler seg søvnig rett etter lunsj, er at de har spist for mye. Prøv å minske det du er vant til å spise, eller spiser akkurat nok til å tilfredsstille din sult. Du vil føle deg mer levende når du gjør dette. For mye mat i magen tar opp mye energi for riktig fordøyelse. Når energien er oppbrukt, tretthet eller døsighet setter inn.
  • Ikke drikk kaffe om morgenen. Kaffe er en stor energi booster. Men det er bare en kortsiktig løsning til roten årsaken til problemet. Du kan få en rask energi boost som bare vil vare noen få timer. Etter det slites ut, føler du deg ekstra trøtt og kan ikke være i stand til å holde seg våken etter lunsj.
  • Drikk åtte glass vann. Det er viktig å drikke nok vann hver dag for å holde kroppen hydrert. Mangel på vann kan svekke legemet, som vil trenge mer energi til siste dagen. Du må også drikke flere glass vann hvis du tar i mye kaffe. Koffeinholdige drikker som kaffe, te og brus kan rane kroppen av sin naturlige fuktighet. Fylle tapt væske ved å drikke mer vann.
  • Unngå snacking på sukkerholdig mat. Sukkerholdig mat skjerper behovet for å sove på ettermiddagen. I stedet snack på hele korn og friske frukter. De vil gi deg nok energi til å komme gjennom og holde seg våken hele dagen.
  • Lytt til musikk. Lytt til livlig og upbeat musikk for å holde deg våken etter lunsj.
  • Vask ansiktet. Bruk kaldt vann for å vaske ansiktet hver tre minutter til du ikke lenger er trøtt.
    Tipsene ovenfor har blitt brukt av mange mennesker som ønsker å holde seg våken etter lunsj, og har vist seg å være svært effektive. La tankene styre kroppen din slik at den kan diktere tilstanden kroppen din bør være i, uansett hvilken tid på dagen.