Sjømat og Middel Diet

Beleilig nær Middelhavet, er det ingen overraskelse at folk i Middelhavet spiser det meste lokal sjømat. Sjømat, både fisk og skalldyr, forbrukes flere ganger per uke. Men hvor mye bør du spise?

Forskere fra universitetet i Firenze i 2013 fant at 20 og 25 gram fisk (ca 4 ounces) per dag er gjennomsnitts fortært av Middelhavet folk. Men du kan høste fordeler av å inkludere en 4-unse servering bare to eller tre dager per uke. Tenk sjømat middelhavs super mat, så lenge du velger med omhu.

Understreker fordelene av sjømat

Den viktigste fordelen av sjømat kommer fra sin omega-3 fettsyrer innhold. De fleste amerikanere ikke får nok av denne essensielle fettsyrer, og fordi kroppen ikke produserer det selv, må du spise det i kostholdet ditt.
eikosapentaensyre plakater (EPA) og dokosaheksaensyre plakater (DHA) er de to hovedtyper av omega-3 fettsyrer som finnes i fisk som tunfisk og laks. Disse fettsyrene er lettere for kroppen å bruke i forhold til plantebasert omega-3 fettsyrer, alfa-linolensyre plakater (ALA). ALA blir funnet i nøtter, frø, planteoljer, grønne bladgrønnsaker, og forsterkede produkter, og omdannes i kroppen til EPA og DHA, slik at den kan brukes.
Omega-3 fettsyrer 'helsemessige fordeler inkluderer følgende:

 • Redusere betennelse i kroppen, i blodårene, og i leddene, og dermed redusere symptomer på leddgikt, som stivhet og leddsmerter

 • Senker risikoen for depresjon og muligens forsterke effekten av antidepressiva
 • Bedre visuell og nevrologisk utvikling av spedbarn i utero
 • muligens senke triglyserider og redusere risikoen for hjertesykdom
 • Muligens redusere risikoen for Alzheimers sykdom og demens
  de helsemessige fordeler av sjømat stopper ikke på omega-3 fettsyrer. Sjømat er en stor kilde til protein og har alle de nødvendige aminosyrer. Faktisk flere mennesker globalt avhengige protein fra havet i stedet for protein fra fjørfe, storfe eller sau. Du får også vitaminer og mineraler fra sjømat, som vitamin A og C, magnesium, fosfor og selen, for å nevne noen.

  Velge den beste sjømaten

  Naturligvis, jo ferskere, jo bedre når det kommer til kvalitet og smak av sjømat, men med mindre du er en fisker eller fanget fisken selv bestemme hvor fersk det er kan være en utfordring. Tabellen skisserer hva du skal se etter når du kjøper fisk i butikken eller supermarked.
  Velge Best Quality Seafood Fisk Part eller Type
  Tips for å velge den beste kvalitet
  EyesChoose hel fisk med klare og lyse øyne til ensureyou & rsquo; re får de ferskeste mulig fish.FleshFlesh , som øyenfarge, blekner med alderen og blir mer dull.The kjøtt på fersk fisk har en metallisk og skinnende hue.GillsWhen ser på hel fisk, bør gjellene være lyse rødt, ikke mørk red.Live fishWhen kjøpe hummer eller krabbe eller noen andre levende sjømat, themore bevegelse, jo bedre. Sjekk med eieren av fisken marketwhen de nye forsendelser kommer inn for å sikre at fisken er fresh.Frozen fishAlthough du kan kjøpe frossen fisk å beholde friskhet, spesielt hvis du bor langt fra sjøen, være klar over at ikke alle fishfreezes godt & mdash; fet fisk, for eksempel, spiller & rsquo; t freezewell. Store muligheter for frossen fisk inkluderer flash-frossen wholeshrimp, blekksprut, blekksprut, vakuumpakket kamskjell, tilapia, såle, andsnapper.Liquid i fisk packagingIf væsken er melaktig, pass på den. Hvis du ser flytende aroundthe fisk, det & rsquo; s greit; bare sørg for at det & rsquo; s clear.Here er noen andre tips å huske på når du kjøper fisk:

 • En fisk markedet bør lukter fisk, men det bør ikke lukter lavvann. Hvis den gjør det, bør du vurdere å kjøpe fisk andre steder. Samme gjelder for fisken selv. Hvis det lukter bitter, det er forbi sin beste alder, og matlaging eller legge sauser vil ikke gjøre noe for å løse det.
 • Hvis du ikke har tilgang til et fiskemarked og bor langt fra sjøen, unngå ikke-frosne skalldyr. Det vil ikke være frisk, og du er bedre med å velge frosne varianter eller fisk for kvalitet kjøtt.
 • Røkt og hermetisert fisk reise godt, men de kan være høyere i natrium. Likevel kan de være verdt det fordi de holder seg friske i relativt lang tid, og de likevel gi helsemessige fordeler som fisk tilbud. Prøv
 • Røkt laks eller hvitfisk
 • Hermetiske europeiske tunfisk, sardiner eller ansjos
 • Vann-pakket tunfisk eller laks i bokser eller poser

 • Next: