Hjem >> ernæring >> Faktorer som spør Vekt Gain

Faktorer som spør Vekt Gain

Weight gevinst ikke alltid er avhengig av kosthold, gener, eller mangel på mosjon. Andre faktorer som å slutte å røyke og å ta medisiner kan føre til at du får uønskede pounds uansett hvor tett du følger en diett.

Du kan få opp til 10 pounds når du slutte å røyke, men de fleste tilbake til sine normale vekter på slutten av året. Gevinsten, ifølge forskning, synes å være grunn til å spise ekstra kalorier i den første måneden etter at du har sluttet og topper på ca seks måneder. Selv om det ikke klart hvorfor slutte å røyke fører til vektøkning, er det sannsynlig at nikotin eller annen måte øker metabolic rate og slutte å røyke senker det.
Når forskere fulgt 9000 kvinner i to år, fant de at røykere som sluttet og lagt en til to timer av intens fysisk aktivitet hver uke i gjennomsnitt en 4-pund vektøkning; tidligere røykere som ikke trente i gjennomsnitt en gevinst på 8 1/2 pounds. Enda mer gunstig var trener to timer eller mer per uke.

Lys røykere hadde en gjennomsnittlig gevinst på bare 3 pounds, og storrøykere fikk 6 pounds. Til sammenligning lette røykere som sluttet, men ikke endre deres aktivitetsnivå fikk 5 pounds i gjennomsnitt, og storrøykere nesten 9 1/2 pounds. I mellomtiden, kvinner som fortsatte å røyke likevel fått, også. Omtrent ett pund i løpet av studien

Hvis du oppdager at du er økende vekt på en langsiktig medisiner som legen har foreskrevet for deg, diskutere muligheten for å bytte til et annet merke. Medisiner har ulike bivirkninger, selv om de er i samme klasse eller familie, så legen kan være i stand til å finne en som fungerer bedre for deg. Stoffet er oppført i tabellen nedenfor er sterkt assosiert med vektøkning.
Legemidler som forårsaker vektøkning type medisin
Brand Names
brukes til å behandle
MAO inhibitorsMarplan , Nardil, ParnateDepressionSSRIsProzac, Zoloft, PaxilDepressionTricyclic antidepressiva (amitriptylin, imipramin, desipramin, klomipramin, og så videre) Elavil, Tofranil, Norpramin, Anafranil, og othersDepression, urin incontinenceMirtazapineRemeronDepressionLithium carbonateEskalith, Lithobid, Lithonate, LithotabsMood lidelser, seizuresValproic acidDepakeneSeizuresCarbamazepineCarbatrol, Epitol, Tegretol , Tegretol XRSeizuresOlanzapineZyprexaPsychotic disordersClozapineClozarilSchizophreniaCorticosteroidsPrednisone, Vanceril, FloventAsthmaSulfonylurea derivativesGlucotrol, Orinase, Diabinese, Amaryl, Avandia, ikke-insulinavhengig (type 2) diabetesAntineoplastic agentsTamoxifenBreast kreft