Hjem >> ernæring >> Hvordan kroppen bruker Vitamin A

Hvordan kroppen bruker Vitamin A

Vitamin A er essensielt i et sunt kosthold. Dette avgjørende fettløselig vitamin var den første vitamin for å bli offisielt heter, så det ble vitamin A. Kroppen din trenger en jevn tilførsel av A for å opprettholde sunn hud, godt syn, og veksten i barn.

Vitamin A har blitt en troverdig antioksidant for kreftforebygging; og som en aktiv immunsystem Enhancer, hjelper det hindre andre sykdommer i tillegg. Beta-karoten er en dobbel vitamin A molekyl og må omdannes til vitamin A i kroppen din. Det er vannløselig, noe som betyr at den oppløses i vann. . Kroppen kan eliminere hva den ikke bruker, og dermed har mindre toksisk potensial enn vitamin A, som kan bygge opp

Her er noen viktige bruksområder for vitamin A:

 • Brukes til behandle akutte infeksjoner
 • hjelper behandle hudproblemer -. særlig acne
 • Forbedrer dårlig nattsyn
 • beskytter kroppen fra cellen.. -disturbing effekter som mange giftige kjemikalier har. Forskning viser at beta-karoten har sterk antioksidant aktivitet og kan bidra til å beskytte deg mot å utvikle enkelte typer kreft - særlig hudkreft og lungekreft.
  Hvis du røyker eller få litt sol eksponering, vitamin A eller beta-karoten er et utmerket tillegg til din daglige supplement program.

  Vitamin A finnes naturlig i oransje og gule frukter og grønnsaker, som spinat, som beta-karoten og i animalsk fett, slik som eggeplommer som sant vitamin A. Det er også kalt retinol
  grunn av sine gunstige effekter på visjon.

  anbefalt daglig inntak av vitamin A er mellom 3000 til 10 000 IU, avhengig av din alder og helsetilstanden din, mens et trygt beta-karoten inntak er 10 000 til 50 000 IE.

  Mangel på vitamin A påvirke hud, immunforsvar, og syn. Toksiske effekter av vitamin A resultat av å ta for mye over tid; beta-karoten eneste negativ virkning gir huden en oransje farge.