Hjem >> ernæring >> Hvordan å miste vekt & komme tilbake i form spør dietician

Hvordan å miste vekt & komme tilbake i form spør dietician

Sure, vekttap er en svært krevende oppgave, men det er også like givende. Og de beste tingene i livet ikke kommer lett. Men du trenger ikke å være alene på denne reisen, og kan ta hjelp av en kostholdsekspert. Vekttap er et resultat av en rekke faktorer i livet vårt. Til slutt får tilfredsstillende resultater, må vi få til en drastisk endring i vår totale daglige rutine. Den største feilen folk gjør er at de en dag plutselig bestemmer seg for å slutte å spise, og de tror at dette vil løse alle sine problemer! Sant nok, kan det fungere som en kortsiktig løsning, men virker det i det lange løp? Svaret er nei, det gjør det ikke. Kroppen trenger en bestemt mengde næringsstoffer for å fungere optimalt. Hvis vi berøve kroppen av dette, svekker det immunforsvaret og gjør oss lethargic og utsatt for sykdommer. Å miste vekt er ikke det samme som å gjøre kroppen din sårbar for helse sykdommer. Vekttap kan oppnås naturlig ved å finne den rette balansen mellom mat, mosjon, søvn og arbeid, uten at det går på helsen vår.

Våre matvaner spiller den største rollen i hvordan kroppen slår ut, både utad og innad . Vi trenger å ta smartere avgjørelser mens forbruker matvarer. Den beste måten å gå ned i vekt er å følge en lav-kort diett, dvs. forbruker mindre matvarer som brød, sukker, pasta, etc. Gjør det til en vane å helt unngå raffinerte karbohydrater, og møte dine carb krav ved å bytte til hele korn, som de er komplekse karbohydrater som ikke brytes ned lett og dermed gjøre oss til å føle fyldigere for en lengre tid. Vær forsiktig så du ikke kutter ned på karbohydrater og fett helt! Disse to er de energibygge kilder til kroppen vår, og unngå dem helt vil føre til sult og tretthet. En person kan bare holde av dem så lenge, og til slutt gir opp på slanking. Så den beste måten er å ha dem i moderasjon.

innlemme sunne matvaner i din daglige livsstil. Unngå overdreven koffein og sukker inntak. For mye raffinert sukker og karbohydrater kan spike insulin nivåer og gjør at du føler deg sulten raskere, slik at du ender opp med å spise mer enn kroppen din trenger. For mye koffein forstyrrer søvnen din syklus og også, er du mer utsatt for forbruker unødvendige mengder helmelk, sukker og fløte når du er avhengig av kaffe for din daglige motivasjon for å arbeide. Få din daglige sukker krav fra frukt som inneholder naturlig sukker, og spise sunt fett som avokado, olivenolje, mandel smør, fet fisk, magert kjøtt, egg, etc.

Veldig viktig, sørg for at du også ta ut tid til å bruke minst 30 minutter av dagen din gjør noen intens fysisk aktivitet. Turgåing, løping, gjør husarbeid i huset, velger å klatre i stedet for å ta heisen, tar hunden ut på tur, parkere bilen litt lenger fra destinasjonen, slik at du kan gå mer er noen måter å inkludere øvelser i ditt daglige liv. Dette vil øke stoffskiftet som er viktig for vekttap, og også perk deg opp nok til at du ikke bort for mye i kaffe! Også får minst 7 timers uavbrutt søvn daglig er viktig, som de som sover mindre enn dette har en tendens til å få vekt. Vi selv brenner kalorier mens i ro, så det er viktig å gi kroppen vår og tankene tid til å slappe av.

Snakk med en ernæringsfysiolog og få hjelp om en diett plan som kan hjelpe deg å miste vekt uten å sette helsen på fare. Det krever tålmodighet, disiplin og tilslutning til å miste vekt. Ikke fall for svindel dietter for å finne en rask løsninger. Husk at tålmodighet er dyd. Vær tålmodig med deg selv, alltid lytte til erfarne kostholdsekspert, følger en sunn livsstil, og plutselig utsiktene til å miste vekt vil ikke vises for usannsynlig til deg.