Hjem >> Mental Helse >> 5 livsstil justeringer nødvendig For de med Bipolar Disorder

5 livsstil justeringer nødvendig For de med Bipolar Disorder

generelle helse og stressnivå påvirke hjernen. De med bipolar lidelse har en tendens til å være mer følsomme. Nyere forskning tyder også på at disse faktorene kan vende visse gener av og på for å beskytte mot eller utløse sykdom. For å gi kroppen din, inkludert hjernen din, hva den trenger for å fungere godt, fokus på fem hovedområder:. Søvn, ernæring, mosjon, stress og relasjoner

Sleep

En redusert behov for søvn er ikke bare en tidlig varsling tegn på en forestående humør episode, men det er også en mulig trigger for mani eller depresjon. Søvnmangel traumatizes hjernen og kroppen og øker risikoen for sykdom og skade, som begge gjør håndtere bipolar lidelse vanskeligere.
Legen din kan foreskrive medisiner for å hjelpe deg å sove, men du kan ta ytterligere skritt for å forbedre søvnmengde og kvalitet. Mange synes at det å etablere en fast rutine med å gå til sengs på samme tid hver kveld og våkne til samme tid hver morgen gjør underverker. Unngå koffein og andre sentralstimulerende midler nær leggetid hjelper også.

Ernæring

Selv om ingen spesiell diett kan stoppe symptomene på bipolar lidelse, gjøre sunne ernæringsmessige valg kan bidra til å redusere risikoen for andre store helse problemer, slik som hjerte- og karsykdommer og diabetes, og forbedre din generelle følelse av velvære. Å velge sunn ernæring er viktigere enn overdreven vektlegging av å miste vekt; vekt kan være ustadig og vanskelig å endre, mens valg av mat er mer håndterlig.

Exercise

Trening er spesielt nyttig for å lindre depresjon, men jo mer det kan være et tegn på en truende manisk episode . Tenke på å legge moderat trening til din daglige rutine; Turgåing er en god start. Betrakt en super kort periode med sterk bevegelse; sterkt økende pulsen selv for bare ett minutt om dagen kan være nok til å forbedre din generelle helse. Begynn med så lys en trening som du trenger og finne en øvelse eller aktivitet du liker, så vil du være mer sannsynlig å gjøre det, og hold deg til den.

Stress

Stress er noe som stimulerer eller plasserer en etterspørsel på sinn, kropp eller følelser. Den kan komme fra innsiden eller utsiden og være negativ eller positiv. En ringer telefonen er et stress, men det faktiske innholdet og intensiteten av stress varierer mye avhengig av flere faktorer, blant annet hvem som ringer og om hva. Som svar på et stress eller etterspørsel, spark kroppen av en rekke interne endringer for å hjelpe reagere riktig på situasjonen.

Bipolar lidelse påvirker stressrespons-systemet, noe som gjør det vanskeligere for kroppen å slå av den interne kjemiske reaksjoner når de ikke lenger er nødvendig. Høye doser av stress, for eksempel store hendelser i livet, både gode og dårlige, kan destabilisere humør og utløse episoder, så se etter måter å slå nummeret ned trykket i livet ditt. Du kan ikke eliminere all stress, men å identifisere kildene til høy intensitet stress eller ubehag som er kronisk og aldri lar seg er et godt første skritt. Deretter kan du feilsøke eller løse problemer til å begynne å redusere dosen av stress fra hver kilde, derfor redusere den totale belastning belastning i livet ditt. Unngå spesielt krevende eller smertefulle situasjoner er en måte å takle, men det finnes andre, inkludert å endre måten du svare på stressfaktorer og spille på lag med andre i livet ditt for å redusere alles generelle stressnivå.

Relasjoner

Når du har bipolar lidelse, du raskt finne ut hvem dine virkelige venner er. Det er de som ikke dømmer deg, som prøver å lære mer om sykdommen, og som tilbyr å låne et øre og en hånd uten å behandle deg som et barn. Å ha minst en god venn i hjørnet er avgjørende. Omgir deg med et nettverk av støttende venner, familiemedlemmer og andre er enda bedre. Det kan imidlertid hende du må ta noen tøffe forholdet valg underveis og arbeidet med de relasjonene du bestemmer deg for å investere i.