Hjem >> Menns helse >> For menn over 50 år:Du kan redusere helserisikoen

For menn over 50 år:Du kan redusere helserisikoen

.content-repository-content img {object-fit:cover; }

Hva om menn nærmet seg helsen i midten av livet på samme måte som finanseksperter råder dem til å planlegge pensjon? Noen av de samme reglene gjelder:se nærmere på hvor ting står nå, og ta deretter skritt for å beskytte fremtiden din. Midlife er en god tid for å redusere helserisiko og investere for langsiktige helsemessige fordeler.

Hvordan? Først, erkjenn det du ikke kan kontrollere. Legg deretter energien din på å endre det du kan - til det bedre.

Helserisiko du ikke kan kontrollere

Du kan ikke endre følgende faktorer, men du bør ta hensyn til dem når du lager en plan for å redusere helserisikoen.

  • Alder . Den aldrende kroppen gjennomgår gradvise fysiske endringer som er normale og uunngåelige. Selv om kroppen din har mange innebygde reparasjonssystemer, noen ganger brytes også disse ned, og over tid akkumuleres skaden.
  • Familie historie. Når et nærmeste familiemedlem - en forelder eller et søsken - utvikler et problem som hjertesykdom eller kreft, det kan bety at du også er i fare. Delte gener forklarer noe av denne risikoen, men det samme gjør delt livsstil, for eksempel typer mat du spiser og hvor aktiv du er.

Helserisiko du kan kontrollere

Faktorene du kan kontroll har stor innflytelse på helsen din. Her er noen av de viktigste tingene du bør vurdere når du ser på helseinvesteringene du vil gjøre fremover:

  • Enten du røyker. Hvis du røyker, å sparke vanen er det viktigste du kan gjøre for å forbedre helsen din.
  • Hva spiser du. Å velge og følge et sunt kosthold er en utmerket måte å redusere sjansene for å få en rekke livstruende sykdommer, inkludert hjertesykdom, diabetes, og noen av de vanligste kreftformene.
  • Hvor mye du beveger deg. Bli aktiv, så lever du lenger. Ikke bare det, men du vil leve bedre, også. Studie etter studie har knyttet større mengder fysisk aktivitet til forbedret humør, bedre blodsukkerkontroll, redusert risiko for hjertesykdom, og andre fordeler.

Interessert? For mer informasjon om å leve et lengre og sunnere liv, kjøpe A Guide to Men's Health Fifty and Forward, en spesiell helserapport fra Harvard Medical School.

Bilde:Bigstock