Hjem >> Menns helse >> Spør legen:Er det noe som heter mannlig overgangsalder?

Spør legen:Er det noe som heter mannlig overgangsalder?

.content-repository-content img {object-fit:cover; }

Bilde:Thinkstock

Q. Senker en manns testosteronnivå alltid med alderen? Hvis testosteronet mitt er lavt, trenger jeg behandling for det?

EN. Testosteron avtar gradvis over tid hos alle menn, men dette fører ikke nødvendigvis til helseproblemer. Noen medisiner eller sykdommer kan også undertrykke testosteron.

I en alder av 80 år 40% til 50% av mennene har testosteronnivåer i det "lave" området. Med synkende testosteronnivå, menn kan merke redusert muskelmasse og mer kroppsfett. Det kan virke som en no-brainer å erstatte testosteron, men forskning har ikke vist at det forbedrer den generelle helsen hos den gjennomsnittlige eldre mannen. Noen mennesker refererer til fallende testosteron som "andropause" eller "manopause, "men det er egentlig ikke som overgangsalderen hos kvinner. I overgangsalderen, østrogen produsert av eggstokkene synker kraftig og forårsaker et typisk sett med symptomer, selv om de fortsatt kan variere fra kvinne til kvinne. Hos menn, nedgangen er gradvis og kan ikke forårsake noen spesifikke helseproblemer.

Selv om en viss nedgang i testosteron er uunngåelig, Du bør være forsiktig med å tilskrive symptomer på denne endringen. Å opprettholde en sunn kroppsvekt og følge en sunn livsstil kan bidra til å opprettholde høyere testosteronnivåer og vil sikkert få deg til å føle deg bedre.

- William Kormos, M.D.
Sjefredaktør, Harvard Men's Health Watch