Hjem >> Menns helse >> Stor studie indikerer at racketsport gir best beskyttelse mot hjertedød

Stor studie indikerer at racketsport gir best beskyttelse mot hjertedød

.content-repository-content img {object-fit:cover; }

Forskning vi ser på


Bilde:Digital Vision /Thinkstock

Et team med europeiske og australske forskere så på store britiske og skotske helsestudier for å se om noen former for aktivitet hadde større fordeler enn andre. De undersøkte assosiasjonene mellom seks forskjellige typer trening med risiko for død over alt og død av kardiovaskulær sykdom i 80, 306 personer, 54% av dem var kvinner. Deltakere, i alderen 30 til 98, ble fulgt i gjennomsnitt ni år. I løpet av den perioden, 8, 790 døde, 1, 909 fra kardiovaskulære årsaker.

Forskerne bestemte at racketsport var forbundet med den laveste (47%) reduksjonen i risikoen for å dø av en hvilken som helst årsak, etterfulgt av svømming (28%), aerobic (27%), og sykling (15%). De to andre aktivitetene som ble vurdert - løping og fotball - var ikke forbundet med en betydelig nedgang i risiko. De fant også signifikante reduksjoner i kardiovaskulær død for racketsport (56%), svømming (41%), og aerobic (36%), ikke for sykling, løping, eller fotball. (Racket sport, svømming, og aerobic alle engasjerer både over- og underkroppen i kraftig trening, som får hjertet til å jobbe hardere.) Dataene indikerte at uansett hvilken aktivitet deltakerne valgte, jo oftere de trente, jo mer risikoen for død falt.

Denne studien, publisert online 28. november, 2016, ved British Journal of Sports Medicine , så ikke på å gå, som har vist seg å redusere risikoen for kardiovaskulær sykdom og andre kroniske tilstander. Derimot, det indikerer at racket sport, som er mindre studert, kan også ha betydelige fordeler. Det kan være på tide å plukke opp en racket og komme til domstolene.