Hjem >> Menns helse >> Infertilitet og mannlige kjønns System

Infertilitet og mannlige kjønns System

Fra en rekke rapporter og studier tilgjengelig, omtrent en tredjedel av infertilitet problemer skyldes problemer med den mannlige reproduktive område, en annen tredjedel på grunn av problemer i den kvinnelige reproduktive system, mens andre er enten på grunn av en kombinert faktor eller er uforklarlig.

i motsetning til det kvinnelige kjønn, som har en svært komplisert reproduktive system, er den mannlige systemet mindre komplisert og de fleste årsaker til mannlig infertilitet kan spores tilbake til sperm lidelser. Flere millioner sædceller er blir utgitt i den mannlige utløsning (sæd) under samleie. Men ut av disse millioner deponert i skjeden, bare noen få hundre til slutt vil gjøre reisen til det kvinnelige egget og har en sjanse til å gjødsle det. Antallet sædceller som gjør dette alle viktige reise bestemmer i stor grad en manns sjansene for å få sin partner gravid. Dette er fordi, jo flere sædceller som kommer til egg, jo bedre er sjansene for en vellykket befruktning.

Det er flere biologiske reaksjoner som oppstår i kontaktpunktet mellom sædcelle og egg. Jo flere sædceller som kommer nær til egg, jo mer sannsynlig at en av dem vil besitter det som trengs for å krysse den "beskyttende murer" rundt egget. Det er flere faktorer som avgjør suksessen til den mannlige sperm i denne sammenheng, disse inkluderer; antall sædceller utgitt kjent som "sperm count ', bevegeligheten av sperms, sperm kvalitet og formen og størrelsen på sædcellene.

Problemswith noen av disse faktorene kan føre til problemer med fruktbarheten. Sædkvalitet, dvs. antall sædceller utgitt i sæd, er en svært viktig faktor i mannlig fruktbarhet. En større mengde sædceller er nesten alltid en garanti for at nok celler ville gjøre reisen til egg og oppnå den nødvendige befruktning. Men hva synes å være enda mer avgjørende er vitalitet og bevegeligheten av disse sædceller. Noen få virile cellene nådde egget ville produsere et bedre resultat enn en haug av unormale sædceller. Noen menn med lav sædkvalitet, men høy sædkvalitet skje for å være fruktbar. Følelsen her er at en optimal sædkvalitet med høy kvalitet sædceller er nøkkelen til mannlig fruktbarhet.

Problemer med noen del av den mannlige reproduktive område generelt forteller på sædkvalitet og sædkvalitet. Det er flere helse- og miljøspørsmål som påvirker fruktbarheten

Age -. I likhet med hele kroppen, reduserer en manns reproduksjonsevnen med alderen, og dette påvirker også sædkvaliteten. Det er anslått at så fra 35 år, kan den mannlige sperm kvalitet starte avtagende og dette kan også påvirke sædkvalitet og motilitet

Lifestyle Choices -. Miljø og livsstil valg du gjør kan også ha en innvirkning på din fruktbarhet. Langvarig eksponering for ekstrem varme fra varme bad, dampbad eller iført trange undertøy kan påvirke fruktbarheten. Eksponering for giftige stoffer som plantevernmidler, radioaktivitet eller elektromagnetisk stråling, spesielt på jobben kan føre sperm unormalt. Det er alltid anbefalt at du tar kontakt med helsepersonell hvis du er bekymret for disse og andre yrkesrisiko.

Bruk av stoffer som de for hjertesykdommer og høyt blodtrykk har en tendens til å utøve negative effekter på mannlig fruktbarhet og noen kreft behandlinger, spesielt når kjemoterapi er involvert kan også bidra til ufruktbarhet.

sykdommer som diabetes, sentralnervesystemet problemer og mest seksuelt overførbare sykdommer har vist seg å være dårlig for fruktbarhet. Ubehandlet Kjønnssykdommer er kjent for å ødelegge deler av den mannlige reproduktive traktene der sperm transporteres.

Alkoholmisbruk og sigarettrøyking har en negativ innvirkning på sperm produksjon og en rekke smøremidler brukes under samleie, for eksempel skjeden kremer har også vist seg å ha negative effekter på mannlige sperm kvalitet.

Utenfor disse miljø- og 'selvpålagt' faktorer, er det andre strukturelle og anatomiske faktorer som også kan forårsake sperm lidelser og fertilitetsproblemer.

Erektil dysfunksjon er manglende evne til å få eller opprettholde en ereksjon. Det er den vanligste anatomisk årsak til mannlig infertilitet. Retinerte testikler, retrograd ejakulasjon og scrotal varicoele er andre strukturelle problemer av det mannlige reproduksjonskanal som kan påvirke fruktbarheten.

Hvis du har spørsmål om din reproduktiv helse eller du ser ut til å lide av noen av forholdene ovenfor, bør snakke med helsepersonell NÅ. Du står en betterchance hvis du søker hjelp tidlig nok.