Meditasjon And The Brain

Is det mulig å lære deg selv å være mer medfølende? En studie som resultatene kom ut i 2008 gjør nettopp det synes mulig. Forskningen ble utført ved University of Wisconsin-Madison. Denne studien benyttet funksjonell magnetisk resonans imaging. Denne bilde antydet at følelser som medfølelse kan læres.
Den skanner viste at hjernen kretser som gjenkjenner følelser i utstrakt grad ble økt i folk som hadde meditert i mange år. Regissøren av studien, Richard Davidson, sa at i utgangspunktet alle kunne finne meditasjon nyttig for depresjon, å slutte å være en mobber eller andre følelsesmessige årsaker. Davidson er professor i psykiatri og psykologi.
Forskerne har en vedvarende studie skjer av noen tibetanske munker og vanlige tilhengere og denne forskeren er en arm av dette arbeidet. Folket studert må ha minst 10.000 timer med meditasjon praksis under sine belter. Denne spesielle studien inkluderte 16 munker som har utviklet medfølelse meditasjonsteknikker. Det innebar også 16 kontroller som lærte medfølelse meditasjon for to uker før undersøkelsen.
De ba om at kontrollene fokusere på medfølelse for sine kjære. Da de hadde fått litt trening ba de dem til å dyrke en følelse av medlidenhet overfor folk flest. Skanninger viste en økning i aktiviteten av insula, som er en del av frontpartiet hjernen som er viktig ved påvisning av følelser. Det hjelper å kartlegge kroppens reaksjon på følelser som blodtrykk og hjertefrekvens.
I 2006 forskere ved Harvard, Yale og Massachusetts Institute of Technology oppdaget det første bevis for at meditasjon kan endre hjernens struktur. De gjorde hjerneskanning som viste at den delen av hjernen som håndterer oppmerksomhet, fokusering, og sanseinntrykk var større enn normalt i mediterende med mye erfaring.
En del av grå materie som var tykkere var i en seksjon der det blir tynnere med alderen, men det var tykkere i de eldre mediterende. Sara Lazar, det studier lederen uttalte: "Våre data tyder på at meditasjon kan gi kortikal plastisitet hos voksne i områder som er viktige for kognitiv og følelsesmessig behandling og velvære." (Harvard Gazette, William J. Cromie)
Det er interessant å ikke at hun sa "Disse funnene er i samsvar med andre studier som vist økt tykkelse av musikk områder i hjernen hos musikere og visuelle og motoriske områder i hjernen hos jugglers. med andre ord, kan strukturen av en voksen hjerne endre seg i respons på gjentatt praksis ". (Harvard Gazette, William J. Cromie) på
Sammenligningen ble gjort mellom 20 erfarne mediterende og 15 personer som ikke mediterer. Noen av meklere hadde øvd i årevis og andre bare ca et år.

Det er utrolig å se at hjernen faktisk øker grå materie når folk mediterer, spesielt i flere tiår. Det er også fascinerende å høre at hjernen aktiviteten øker når folk konsentrerer seg om medfølelse, men mer slik at medfølelse kan dyrkes.
Vi er bare å begynne å forstå hva meditasjon kan gjøre og hvordan tilpasningsdyktig til hjernen er og underverkene av hjernen og meditasjon er ennå ikke fullt ut oppdaget.