Hjem >> hjertesykdom >> Det er nå OK å utføre HLR på personer med ventrikulære hjelpeenheter

Det er nå OK å utføre HLR på personer med ventrikulære hjelpeenheter

Nye bevis viser at HLR gir VAD-pasienter i hjertestans en 50 prosent sjanse for å overleve. Finn ut hva du skal gjøre hvis en nødsituasjon oppstår.

Caty Johnson vet mye om ventrikulære hjelpeenheter, eller VADs.

Som Michigan Medicines VAD-programleder utdanner hun pasienter, familiemedlemmer, omsorgspersoner og førstehjelpere om enhetene - som er implantert i mennesker med hjertesvikt for å hjelpe hjertet med å pumpe blod gjennom kroppen.

LYTT OPP:Legg til den nye Michigan Medicine News Break til din Alexa-aktiverte enhet, eller abonner på våre daglige lydoppdateringer på iTunes, Google Play og Stitcher.

Ettersom VAD-pasientpopulasjonen fortsetter å vokse og mottakerne lever lenger, ønsker Johnson å spre en ny kunngjøring fra American Heart Association:Det er OK å utføre hjerte-lunge-redning på VAD-pasienter i hjertestans.

Inntil nylig ble HLR frarådet for VAD-pasienter på grunn av frykt for at enhetens pumpe kan løsne under brystkompresjoner.

Ikke lenger.

"Det er ingen bevis på at en VAD blir løsnet av brystkompresjoner," sier Johnson, og bemerker at intervensjonen kan være livreddende. «HLR gir en VAD-pasient i hjertestans 50 prosent sjanse for å overleve.

"Uten HLR vil VAD-pasienter med hjertestans dø."

Hvordan en VAD fungerer

En VAD hjelper til med å pumpe oksygenrikt blod fra venstre ventrikkel (venstre nedre hjertekammer) inn i aorta, hovedkaret som frakter blod fra hjertet til resten av kroppen.

Enheten består av en pumpe som er implantert i hjertets venstre ventrikkel. Pumpen er koblet til en ledning, eller drivlinje, som går ut av kroppen gjennom et lite sted i magen og kobles til en liten datamaskin kjent som en kontroller.

MER FRA MICHIGAN:Abonner på vårt ukentlige nyhetsbrev

En VAD kan brukes som en bro til hjertetransplantasjon for pasienter som oppfyller kvalifikasjonene for en transplantasjon, men som trenger midlertidig støtte for å overleve inntil et donorhjerte blir tilgjengelig.

Det kan også være hensiktsmessig som målterapi for pasienter med avansert hjertesvikt som kanskje ikke er kvalifisert for en hjertetransplantasjon.

Når skal HLR utføres

Selv om VAD-pasienter vanligvis er i selskap med et familiemedlem eller omsorgsperson, sier Johnson at en tilskuer også kan sette i gang HLR til en VAD-pasient med hjertestans umiddelbart etter å ha ringt 911 og fulgt flere viktige retningslinjer.

Den viktigste:Hold ørene åpne.

"Fordi de fleste VAD-pasienter ikke har en tradisjonell puls, lytt først etter summingen fra pumpen for å finne ut om den fungerer," sier Johnson.

  • Hvis ingen VAD-brumming er tilstede og personen ikke reagerer:Utfør HLR til førstehjelper ankommer.

  • Hvis en VAD-brumming er tilstede, men personen ikke reagerer og har blå eller grå hud:Utfør HLR til førstehjelper ankommer.

Førstehjelpere vil deretter ta over ved hjelp av en automatisk ekstern defibrillator (AED).