Hjem >> hjertesykdom >> Hvorfor trenger babyer får gulsott?

Hvorfor trenger babyer får gulsott?


full sikt babyer til stede i den første uken av livet med gul misfarging av huden som kalles gulsott. Røde blodceller blir ødelagt rundt 4 måneder etter dannelsen og biprodukter av denne ødeleggelsen inkluderer bilirubin. En normal voksen lever blir kvitt nesten all bilirubin funnet i blod og forekommer ingen hudforandringer. En umoden leveren som nyfødte har, ikke er i stand til å håndtere volumet av bilirubin produsert i denne tidlige fasen av livet.

Hyper-bilirubin er blod bilirubin på over 5 mg /dl i blodsystemet hos nyfødte . Oppbygging av dette kjemikaliet hos den nyfødte blod fører til misfarging av huden, inne aspekt av munnen og den hvite delen av øynene til en gul farge i løpet av de første dagene av livet. Denne tilstanden er vanlig hos nyfødte babyer i den første uken av livet, om lag 60 prosent av barna får denne misfarging av hud og slimhinner. Det er andre forhold som ikke er så godartet og trenger mer oppmerksomhet enn dette fysiologiske gulsott.

Det er babyer som er i faresonen for å utvikle denne tilstanden på dette stadiet av livet, den første uken etter fødselen, og årsaker variere fra en situasjon til en annen. Premature og de som leveres av hjelpemidler instrumenter er i faresonen for å utvikle denne unormale misfarging. Mødre som har diabetes under svangerskapet har også babyer som er på et høyere risiko for å utvikle gulsott i første leveuke.

Mødre av nyfødte bør rådes til å se etter hudforandringer i de første dagene etter fødselen hvis de har mistanke om at det er problemer med sin nyfødte. Det er lett å sjekke for gulsott hos nyfødte som har lysere hudfarge enn mørkere babyer ved å bare se etter den gule nyansen av skin.This er sett ved å trykke på pannen eller nesen og når fingeren forlater dette området vil det være en gul tint til huden. Dette gjøres i dagslys og solrike forhold til å få de beste resultatene når du sjekker. Mørkere babyer som har gulsott kan kontrolleres ved hjelp av andre deler av kroppen i tillegg til huden, dvs. den hvite delen av øyet, tannkjøttet og på innsiden aspekt av munnen. Selv om fysiologiske gulsott er godartet, hvis det skjer i løpet av de første 24 timene det vanligvis er alvorlig og trenger mer oppmerksomhet fra legene. Flere tester er deretter gjort for å lete etter mulige problemer.

Babyer som blir ammet er mer utsatt for å utvikle tidlig debut amming gulsott enn formel matet babyer. Årsaken til denne overdrevet gulsott kommer fra dehydrering som skjer på grunn av lav produksjon av melk fra moren, antall ganger baby feeds kanskje ikke være nok til å holde dem godt hydrert. For å unngå dehydrering i disse babyene de er lei ca 12 ganger eller mer i en dag og med ingen andre former for væske med unntak av melk fra moren.

Ved behandling av gulsott en spesiell lyskilde av ultrafiolett lys i helsesentre utsetter barnet til frekvenser som reverserer denne tilstanden. I alvorlige tilfeller hvor det ultrafiolette lyset ikke virker utveksling blodtransfusjon blir nødvendig for barnet, hvor det er utskifting av blod med høy bilirubin i blodoverføring, men dette er sjelden gjort eller nødvendig. De fleste babyer reagerer godt på lysbehandling dvs. ultrafiolett lys behandling, og det tar noen dager å løse.