Nyrestein og hemoroider: Er det en sammenheng


Skeptikere har påpekt muligheten for en sammenheng mellom nedsatt stendannelse og hemoroider?. Men studier i denne saken er mangelvare. For å få et bedre perspektiv på saken, la oss først sammenligne og kontrast to plager.

nyrestein

Nedsatt stendannelse (nyrestein) refererer til bestått av solid, uten kornethet store innskudd i urinen som kan indikere et problem med en nyre funksjon. Det er en smertefull erfaring som er forårsaket av krystall aggregering i urinen.

Det er fire hovedtyper av nyrestendannelse, som hver er gruppert i henhold til typen av stein passert og den underliggende årsaken.

kalsium steiner er den vanligste typen som forekommer når kalsium binder seg med fosfat, oksalat, eller karbonat, som danner en liten, hard masse. Tynntarm lidelser bidrar til dette fenomenet.

Urinsyre steiner er biprodukter av unormalt høye nivåer av protein i kroppen, noe som er vanlig i kroppsbyggere. De kan imidlertid også være en arvelig lidelse.

Struvitt steiner dukke opp fra en tidligere urinveisinfeksjon. På grunn av sin tendens til å ta form av plassen den opptar, disse steinene vanligvis vises i et stag-horn form. Som følge herav, kan det blokkere passasjen av væske fra nyrene eller blæren. De er generelt større enn de andre tre typene.

Den siste typen, cystin steiner, er forårsaket av cystinuria. Dette er en genetisk overført lidelse som gjør den enkelte skille ut høye nivåer av aminosyrer (byggesteinene i protein) i urinen.

Hemorroider

I denne lidelsen, noen av blodårene funnet i anal og nedre endetarms området blir hovne og betente. Det finnes to typer: interne og eksterne. Den tidligere refererer til innsamling av disse åreknuter i den indre strukturen av anus. Disse er vanligvis smertefri og har en tendens til å blø ved defekasjon. Den sistnevnte refererer til oppblåst årer som dannes på overflaten av anus. Friksjon og press på dette området kan føre til blødninger og smerter.

Det er idiopatisk i naturen, noe som betyr at den eksakte årsaken til denne sykdommen er ukjent. Men følgende faktorer øke ens mottakelighet for denne tilstanden: straining under avføring, alderdom, fedme, langvarig forstoppelse, leversykdom, bruk av klyster eller avføringsmidler, trykket utøves når fødselen, eller genetisk predisposisjon
.

Koble prikkene

Selv om begge forholdene kan virke relatert som hemoroider medfører problemer med avføring mens nyrestein er knyttet til vannlating, de begge har lignende årsaker. Begge kan være forårsaket av utilstrekkelig væskeinntak og ved fedme. Men ikke likhetene stopper ikke her. Behandlingen for nyrestein innebærer bruk av diuretika (legemidler som stimulerer vannlating). Det antas at dårlig regulert bruken av disse stoffene kan slå tilbake og føre til hypovolemi (en unormalt lav mengde væske i kroppen)

Dette i sin tur kan føre til forstoppelse -. En viktigste årsaken til hemorroider. Også har for mye kalsium i blodet kan føre til at avføringen blir tørr og hard, på samme måte som det fører til kalsium steiner for å danne i nyrene.

I konklusjonen, selv om de to lidelser ikke er direkte relatert, noen behandlingsmetoder eller unormale kroppslige forhold kan resultere i noen utløser av de nevnte plager.