Hjem >> hjertesykdom >> Gode ​​og dårlige kolesterolet For Men

Gode ​​og dårlige kolesterolet For Men

A ille om kolesterol er at det kan være høy, viser ennå ingen tegn! Hvis du elsker å spise pizza med masse ost og hater å ta de trappene, må du få kolesterolnivået sjekkes med jevne mellomrom.
En blodprøve er den mest pålitelige metoden for å bestemme kolesterolnivået. Les videre for å finne mer ...
gode og dårlige Kolesterol
Som kolesterol er uoppløselig i blodet, er det transportert i kroppen gjennom lipoproteiner. The low-density lipoprotein (LDL) er det dårlige kolesterolet, mens high density lipoprotein (HDL) er det gode kolesterolet.
LDL nivåer bør være lavere eller annet du kjøre risikoen for hjerteinfarkt. Leger bruker denne kolesterol som indikator på helse i stedet for den totale kolesterolnivået. Ideelt sett bør den normale LDL nivåer være under 100 mg /dL.

 • Mellom 100 og 129 mg /dL er optimal
 • Mellom 130 og 159 mg /dL er på grensen av høy risiko
 • Mellom 160 og 189 mg /dL er høy risiko
 • nivået 190 mg /dL og over er svært høy risiko
  for mye LDL akkumulerer gradvis i de indre veggene i blodårene som fører blod til hjertet og hjernen. Over tid, danner det et tykt, hardt stoff som kalles pest. Dette fører til aterosklerose hvor blodårene blir trange og mindre fleksibel. Dannelsen av en blodpropp kan blokkere den smale arterien og resultat i et hjerteinfarkt.
  HDL-nivåer bør være høyere ettersom de beskytte deg mot hjerteinfarkt. Hvis HDL er mindre enn 40 mg /dL, er du i faresonen. Ifølge leger, transporterer HDL den ekstra kolesterol fra arteriell pest til leveren, og dermed reduserer oppbygningen av pest. I menn, de sunne HDL nivået er mellom 40 og
  Totalt kolesterolnivået i blodet
 • 50 mg /dL. Mindre enn 200 mg /dL er normalt nivå. Du trenger ikke bekymre deg om et hjerteinfarkt.
 • Mellom 200 og 239 mg /dL betyr at du er på grensen av høy risiko. Dette nivået indikerer at det er på tide du tok en hard titt på din livsstil og diskutert sunne alternativer om din tilstand med legen din.
 • Mer enn 240 mg /dL betyr at du er høy risiko. Du må søke behandling og endre din livsstil uten forsinkelse.
  Husk kolesterol er en silent killer. Det kan kvele din dårlig hjerte og ta livet ditt unna. Så, stå opp og ta ansvar for ditt liv nå!