Hjem >> helse >> Hva er hjemmemiddelet for knesmerter? 10 effektive tiltak

Hva er hjemmemiddelet for knesmerter? 10 effektive tiltak

10 effektive tiltak for knesmerter

Knesmerter kan være en nylig sykdom

Knesmerter kan være en nylig sykdom - på grunn av en skade eller kanskje forekommende i flere år på grunn av en leddtilstand som slitasjegikt. Uansett hva grunnen er, vil noen hjemmemedisiner ofte fungere for begge typer knesmerter.

Avhengig av alvorlighetsgraden og typen smerte, kan du prøve følgende hjemmemedisiner for knesmerter.

 • Varme eller kalde pakker: Å bruke varmepakker i form av varmtvannsposer eller varme håndklær eller isposer er en av de beste og enkleste anti-inflammatoriske hjemmebehandlingene. Ikke bruk is direkte på huden over kneet; pakk den inn i et håndkle på kneet og legg den deretter på kneet ved å bruke et forsiktig, jevnt trykk.
 • Massasjeterapi: Skånsom massasje av kneet med varme oljer som sesamolje (spesielt urteolje eller medisinert ayurvedisk olje) er også en velprøvd metode for knesmerter i tusenvis av år. Prosedyren er også sterkt anbefalt i Ayurveda for ulike typer smerte. Massering av lårmuskulaturen har en styrkende effekt, som igjen reduserer trykket på knærne under aktiviteter som kondisjonstrening og de som involverer kroppsvektbærende (som knebøy) øvelser. Du kan avtale en avtale med en lokal massasjeterapeut eller besøke et ayurvedisk/velværesenter som tilbyr massasjeterapi. Ayurvediske sentre gir vanligvis varm fomentasjon/dampterapi til kneet etter massasjeterapien.
 • Immobilisering: Bruk av knebånd eller crepebandasjer rundt leddet kan bidra til å begrense leddbevegelsen og dermed smerten.
 • Lær hvordan du trener kneet og musklene rundt kneet: Besøk en fysioterapeut og lær hvilke øvelser som fungerer for knesmerter. Øvelser rettet mot kneleddet og musklene rundt det er effektive for å lindre knesmerter når de gjøres daglig.
 • Bruk «RISE»: "RISE" anbefales på det sterkeste hvis du har fått en forstuing i kneet eller skadet kneet. RICE er et medisinsk akronym som står for
 • Hvile: Unngå aktiviteter som kan legge press på kneet. Hvil en dag eller to og mer i tilfelle en alvorlig kneskade.
 • Is: Is er et effektivt smertestillende middel. Selv om isterapi generelt er trygt og effektivt, må du ikke bruke is i mer enn 20 minutter av gangen (risiko for skade på nerver og hud).
 • Komprimering: Se etter en kompresjonsbandasje som er lett og pustende. Den skal være stram nok til å støtte kneet, men bør ikke hemme sirkulasjonen.
 • Høyde: For å redusere hevelse, prøv å støtte det skadde benet på puter eller sitte i en hvilestol.
 • Hold deg fysisk aktiv: Ikke hvil for mye. Unngå å sitte på ett sted i lengre perioder. Hvis du har en skrivebordsjobb, sørg for at du reiser deg fra plassen etter hvert 45. minutt og beveger deg rundt i minst ett minutt. En stillesittende livsstil kan svekke musklene og legge press på knærne mens du står, går og løper.
 • Hold vekten under kontroll: Å være overvektig gir overdreven belastning på kneet. Finn måter å gå ned i vekt og prøv å opprettholde en sunn vekt. Hvert kilo som går ned teller for å redusere knesmerter.
 • Bruk sko med polstrede innleggssåler: Å bruke sko med polstrede innleggssåler kan redusere belastningen på knærne og bidra til å redusere knesmerter. Du kan spørre legen din eller en fysioterapeut om den mest passende innleggssålen for deg selv.
 • Prøv akupunktur: Akupunktur er en populær form for smertestillende terapi med sin opprinnelse i kinesisk medisin. Små nåler settes inn på bestemte punkter i huden din på forskjellige steder i kroppen for å lindre knesmerter. Besøk en kvalifisert akupunkturlege/terapeut for akupunkturøkter.
 • Unngå øvelser med høy effekt: Under knesmerter, unngå skurrende øvelser som løping, hopping og kickboksing. Bytt i stedet til rask gange til smertene avtar. Spør en fysioterapeut om og når kan du gjenoppta de kraftige øvelsene.
 • Utfør yoga: Yogaterapi har vunnet popularitet i løpet av de siste årene som en effektiv måte å lindre ulike typer smerter og som en stressbuster. En studie utført på over 66 personer med kneartrose viste en reduksjon i knesmerter og forbedring i funksjon av kneleddet. Lær den best egnede yogaen for kneleddet ditt fra en sertifisert yogainstruktør.

Ved sterke smerter av en kjent tilstand som slitasjegikt, kan du få en over disk (OTC) smertestillende medisin som Tylenol (acetaminophen). Hvis du lider av medisinske tilstander som nyre- eller leversykdom, ikke ta noen smertestillende midler før du har konsultert legen din.

Hvis du har alvorlig skadet kneet, ikke utsett å søke medisinsk hjelp. Hvis de ovennevnte egenomsorgstiltakene ikke gir tilstrekkelig lindring av knesmerter, bør du vurdere å oppsøke en ortopedisk kirurg, som er en lege som spesialiserer seg på å behandle tilstander i ledd og muskler i kroppen.