Hjem >> helse >> Hva får mygg til å komme inn i huset?

Hva får mygg til å komme inn i huset?

3 Hovedårsaker til at mygg kommer inn i huset

Faktorer som skaper et egnet miljø for mygg er de samme for mange insekter og skadedyr, for eksempel tilstedeværelsen av foretrukne matkilder, fuktighet, beskyttelse og nedbrytende organisk materiale. Kilder til myggs invasjon må elimineres for å bli kvitt dem. Årsaker til myggs invasjon inkluderer:

 • Fuktig jord: Fuktig jord er et ideelt habitat for soppmyg. De trives i mulch, fuktig jord og noen ganger til og med i infiserte jordpotter.
 • Dekomponerer organisk materiale: Avfall og kloakk fra defekte rør og avløp som gjør at organisk avfall samler seg i jorda, er grobunn for mygg.
 • Fuktig organisk materiale: Fruktfluer og møllfluer tiltrekkes av overmodne frukter og grønnsaker.

Måter å bli kvitt knott

Det er flere måter å kvitte seg med mygg ved å bruke kommersielle produkter og naturlige ikke-giftige hjemmemedisiner. Noen effektive måter å bli kvitt myg på inkluderer:

 • Hjemmelaget knottavstøtende spray: En blanding av oppvaskmiddel, vann, natron og eddik kan fylles i en sprayflaske. Blandingen bør inneholde noen dråper oppvaskmiddel, en spiseskje eddik og natron per kopp vann. Noen få spray av denne blandingen er et effektivt knottavstøtende middel. De kan sprayes i områder der det ofte sees mygg, for eksempel rundt planter, på badene osv.
 • Potetbiter: Du kan plassere rå potetbiter i jorden rundt jordpotter. Poteter er veldig attraktive for soppmygglarver. Dette trikset vil fange larvene bort fra planterøttene. Etter noen dager i en gryte kan du fjerne infiserte potetbiter og erstatte med ferske biter.
 • Klebrige feller: Du kan kjøpe klissete feller tilgjengelig på barnehager og hagesentre. Gule klebrige feller kan skjæres i mindre firkanter og stikkes over trespydene og blomsterpottene. Mygg sitter over dem og sitter fast.
 • BTI eller Gnatrol: Dette er en naturlig forekommende sopp som er giftig for knotlarver. Dette kan påføres over potteplantene dine gjentatte ganger for knottkontroll. Det er ikke giftig for mennesker og tilgjengelig i barnehager.
 • Hjemmelaget myggspray: En blanding av en halv kopp vann, en halv kopp isopropylalkohol og en teskje oppvaskmiddel kan fylles i en sprayflaske. Denne blandingen kan sprayes direkte på myggene for å drepe dem.
 • Eplecidereddik-knottfelle: Noen få spiseskjeer eplecidereddik, noen få dråper oppvaskmiddel og en spiseskje sukker kan blandes i en bolle og plasseres i et område hvor knott ofte sees, for eksempel kjøkkenet, badet eller innendørshagen. Sukker og eplecidereddik tiltrekker seg knott; oppvaskmiddel fanger knottene og får dem til å drukne.
 • En knottfruktfelle: Råttende frukter kan legges i en krukke dekket med en perforert plastfolie. Mygg blir tiltrukket av de råtne fruktene, går inn i glasset og blir sittende fast inne, uten å kunne rømme.
 • Fortynnet blekemiddel ned i avløpet: Hvis det ofte sees knott rundt kjøkkenvasken eller badekaret, kan en kopp fortynnet blekemiddel helles ned i avløpet for å drepe knottene.
 • En stearinlysfelle: Et stearinlys skal plasseres i et stearinlys, og stearinlyset skal da være delvis fylt med vann. Stearinlyset skal tennes, og lysene skal slås av. Mygg blir tiltrukket av flammen, blir brent eller faller i vannet og drukner.
 • Profesjonell skadedyrkontroll: Hvis hjemmemedisiner og kommersielle produkter mislykkes og det er et alvorlig myggangrep i huset, kan et profesjonelt skadedyrbekjempelsesfirma hjelpe med å løse problemet ved å lage en tilpasset behandlingsplan for hjemmet.