Hjem >> helse >> Hvordan blir du kvitt mørke flekker i ansiktet ditt over natten?

Hvordan blir du kvitt mørke flekker i ansiktet ditt over natten?

Hvilke behandlinger kan bidra til å visne de mørke flekkene?

Det finnes ulike kremer og geler som kan hjelpe med å visne de mørke flekkene.

Det finnes ulike kremer og geler som kan hjelpe til med å visne de mørke flekkene. Noen av disse produktene er tilgjengelige over disk, mens noen få inngrep bør utføres av en hudlege. Det er best å konsultere en hudlege før du prøver potensielt skadelige gjør-det-selv-tips eller raske løsninger for huden.

 • Hydrokinonkrem: Hudlegen din vil anbefale flekkpåføring av enten 2-4 % hydrokinonkrem for å fjerne flekkene. Denne kremen gir utmerkede resultater hvis den kombineres med laserterapi. Hydrokinonkrem virker på melanocyttene (hudpigment eller melaninproduserende hudceller) som aggregerer og forårsaker mørkere. Effekten ses etter 4-6 måneder.
 • Ansiktsgeler: Ansiktsgelene som inneholder azelainsyre, glykolsyre, kojinsyre, retinoid (Retinol, Tretinoin, Adapalene gel eller Tazarotene) kan også påføres ansiktet for å behandle de mørke flekkene. Disse virker ved å endre melanocytt-omsetningen. Det anbefales å påføre disse gelene punktvis.
 • C-vitamin som inneholder geler og ansiktsserum kan bidra til å lysne huden og effektivt falme hyperpigmenteringen. Gelene med høye nivåer av magnesiumaskorbylfosfat, niacinamid, ellaginsyre, arbutin, i tillegg til vitamin C gir enda bedre resultater hvis de påføres regelmessig og under riktige forholdsregler. Vitamin C er en kraftig antioksidant som forbedrer hudens cellestruktur og gjør huden smidig.
 • Druefrøekstrakt, orkideekstrakt, aloe veraekstrakt, grønn teekstrakt, morbærekstrakt, soya og lakrisekstrakt har også vist seg å ha en lysende effekt på huden. Disse kan brukes som hjemmemedisiner ved å påføre dem direkte i ansiktet. Utfør alltid en lapptesting for disse ingrediensene bak øret en dag før du bruker dem i ansiktet ditt for å utelukke allergi mot disse stoffene.
 • Kemisk peeling som inneholder glykolsyre, melkesyre, vitamin C er noen av de mest effektive måtene å behandle ansiktsmerker på. Kjemisk peeling fungerer bra for overfladiske arr som de som skyldes akne og solskader. Disse må brukes under tilsyn av hudlege og trenger regelmessig påføring og etterbehandling.
 • Micro-needling er en teknikk utført av hudlegen for dypere arr. Hudlegen flytter en steril, håndholdt nålebesatt rulle over pockmarks eller dype akne-arr. Dette punkterer huden din og stimulerer tilheling på dypere nivåer. Denne behandlingen viser effekt ved rundt 9 måneder.
 • Mikrodermabrasjon er en teknikk der hudlegen bruker et apparat som skånsomt skraper av det øverste hudlaget. Du kan trenge rundt 15 til 20 økter for å se gode resultater.
 • Laserbehandling: Dette er den siste og mest aggressive utveien for å visne arrene. Det fungerer på dypere arr på grunn av brannskader eller skader. De må kun gjøres av en erfaren autorisert hudlege.

Hva er hva du må og ikke må gjøre for å forhindre flekkene i ansiktet?

Å følge en vanlig hudpleierutine er spesielt viktig for å forhindre ansiktsflekker og holde huden ung.

 1. Effektiv behandling begynner med solkrem: Regelmessig påføring av solkrem over ansikt og hals er viktig. Den må brukes daglig selv når det snør eller regner. Solkremen forhindrer ytterligere mørkfarging av huden og aldersflekker. Bruk alltid en solkrem som har en solbeskyttelsesfaktor (SPF) 30 eller høyere og er ikke-komedogen.
 2. Diett: En diett rik på proteiner, vitaminer og mineraler er avgjørende for å opprettholde en generelt god hudtone. Sørg for å inkludere magert kjøtt, egg, frukt, grønn te, nøtter i kostholdet ditt for god hudhelse. Sørg alltid for at du er godt hydrert.
 3. Hudprodukter: Bruk hudprodukter av god kvalitet og sørg for at du oppbevarer dem riktig. Bruk vannbasert sminke for å forsikre deg om at du ikke får kviser på grunn av hudproduktene dine.
 4. Husk at noen hudlysere gjør mer skade enn nytte. Lightenere som inneholder kvikksølv eller blekemiddel er dårlig for huden din. Steroidene i noen produkter kan forårsake hudinfeksjoner og tynning. Sjekk alltid med hudlegen din før du bruker et nytt produkt.