Slutte å kaste bort penger på vitamin D-tilskudd, studere suggests

Ideen om at vi kan gjøre opp for de næringsstoffene vi mangler ved spratt en pille er unektelig forførende, men er det gyldig?

Når det gjelder vitamin D kosttilskudd, finner nyere forskning fra New Zealand svaret er sannsynligvis ikke

vitamin D - også kjent under sitt blide moniker. "solskinn vitamin" - er viktig for å regulere opptaket av kalsium og fosfor i våre bein, blant andre funksjoner. Og mens kroppen gjør vitamin D når huden utsettes for direkte sollys, kan vi også få det fra matvarer som egg og fet fisk som laks, sild og makrell.

I mange år nå har vi fått høre om helsemessige fordeler ved å ta vitamin D-tilskudd, med observasjonsstudier tyder på en sammenheng mellom lave nivåer av vitamin D og større risiko for mange akutte og kroniske sykdommer - fra kreft, hjerteinfarkt og diabetes til demens og autoimmune og inflammatoriske sykdommer - og til og med tidlig død.

Men ifølge den nye studien, ledet av Dr. Mark Bolland ved University of Auckland i New Zealand, de tidligere studiene mangler bevis for å sikkerhetskopiere sine krav og fremtidige studier er usannsynlig å endre dette syn.

teamet fant at mange av de foreninger som finnes i studier av vitamin D ikke er årsaks; det vil si, det er ikke nok bevis til å si vitamin D-tilskudd har noen helsemessige fordeler, melder Medical News Today.

Forskerne så på 40 randomiserte kontrollerte studier som undersøkte bruken av vitamin D-tilskudd, med eller uten kalsium (mange vitamin D-tilskudd inneholder kalsium i tillegg). De klarte ikke å konkludere med at vitamin D-tilskudd reduserer dødeligheten i befolkningen med mer enn 5 prosent. De fant at vitamin D-tilskudd er usannsynlig å redusere forekomsten av hjerteinfarkt, hjertesykdom, hjerneslag, kreft og benbrudd. Og om kosttilskudd også inkludert kalsium eller ikke gjort noen forskjell.

"Mange observasjonsstudier som måler vitamin D-nivåer ved baseline og sammenlign helseutfall over tid mellom grupper med høy og lave nivåer har rapportert assosiasjoner mellom lav vitamin D-nivåer og dårlig helseutfall, "Bolland sa. "Disse studiene er ikke i stand til å fastslå årsakssammenheng på grunn av deres design."

"Problemet med disse studiene er at du ikke kan avgjøre om det er en årsak og virkning," sa han. Grupper med lave nivåer av vitamin D "har en tendens til å være eldre, tyngre, har en tendens til å utøve mindre og bruke mindre tid ute," noe som kan forklare både deres lave nivåer og dårlig helse, sier han.

New Zealand studien er ikke den første til å spørsmålet fordelene av vitamin D. Blant andre studier, en fransk anmeldelse i fjor på nesten 500 studier funnet vitamin D's fordeler i å redusere risikoen for sykdommer var for det meste ubekreftet.

"Sammenhenger mellom vitamin D og helseplager rapportert av etterforskere av observasjonsstudier er ikke årsakssammenheng, "sier hovedforfatter av den studien, Philippe Autier." lav vitamin D kan være et resultat av inflammatoriske prosesser involvert i forekomst og progresjon av sykdommen. "
og mens D-vitamin er faktisk viktig for bein helse og unngå ting som rakitt, konkluderer Bolland at "hvis du er ellers frisk og aktiv, er du sannsynligvis til å få nok sol til å ha tilstrekkelig vitamin D-nivåer og trenger ikke å ta vitamin D-tilskudd . "


når det er sagt, hvis du velger å fortsette å ta vitamin D, velger kosttilskudd med omhu. I en analyse av 12 kosttilskudd kombinerer vitamin D med kalsium, Consumer Reports funnet nivåer av bly i ni av dem som ville ha utløst advarsler for reproduktiv risiko under Californias giftig grenser loven, Proposition 65.

Relaterte historier på MNN:

  • hemmeligheten til forsterke vitamin D-nivåer i hele vinter
  • Vitaminer bør unngås, sier forskere
  • 7 næringsstoffer mangler som kan gjøre deg syk

  • Next: