Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er et Morbilliform utslett?

Hva er et Morbilliform utslett?

Morbilliforme utslett er hevet, misfargede flekker som sprer seg over kroppen.

Morbilliform utslett, eller "meslinglignende" makulopapulær hudutbrudd, er vanligvis forårsaket av visse legemiddelreaksjoner eller virussykdommer. Makulopapulære utslett er hudutbrudd som viser både egenskapene til en makula og papule. Macules er små, avgrensede og misfargede flekker på huden. Diameteren til en makule er ikke mer enn 10 mm. Papler, på den andre siden, er utbrudd på huden, som kan se ut som en kvise. Morbilliform utslett, derfor, er oppvokst, misfargede flekker som sprer seg symmetrisk over kroppen.

Makuler er små misfargede flekker på huden.

Disse utslettene kan oppstå på grunn av bakterielle infeksjoner, legemiddelreaksjoner, og spesifikke eller uspesifikke virale eksanthemer, også kjent som viral utslett. En viral eksantem er uspesifikk hvis det ikke er nøyaktig informasjon om viruset som har forårsaket utslett. I et slikt tilfelle, klinikeren identifiserer tilstedeværelsen av viruset som sannsynligvis har forårsaket utslett.

Morbilliforme utslett kan oppstå som følge av en allergisk reaksjon på penicillin.

Morbilliform utslett er et "sent medisinsk utslett." Det vises på huden til det berørte individet etter en til to ukers eksponering for medisiner, som antibiotika eller barbiturater. Legemiddelbetingede utslett av denne typen er vanligvis forbundet med penicillin, cefalosporiner, sulfonamider, og antikonvulsiva.

Morbilliforme utslett forekommer ofte hos barn som er rammet av virussykdommer som meslinger, Rubella, Roseola, og Erythema infectiosum. Hos voksne, disse utslettene er vanligvis ikke-spesifikke virale utslett. Denne typen utslett ses også ofte hos pasienter som administrerer ampicillin for behandling av mononukleose forårsaket av Epstein-Barr-virus eller cytomegalovirus. Personer med humant immunsviktvirus (HIV) har en tendens til å utvikle et akutt morbilliform utslett når de behandles med sulfa -legemidler.

Et barn som er rammet av meslinger kan også bli rammet av et morbilliform utslett.

Dette utslettet kan også vises som en konsekvens av visse virussykdommer. Hvis antibiotika har blitt startet for pasienten i de tidlige stadiene av virussykdommen, da kan utseendet på et morbilliform utslett føre til forvirring i diagnosen. Når et legemiddelindusert morbilliform utslett er diagnostisert, legen kan be pasienten om å slutte å bruke et bestemt legemiddel.

Personer med HIV har en tendens til å utvikle et akutt morbilliform utslett når de behandles med sulfa -legemidler.

Vanligvis, orale antihistaminer eller aktuelle kortikosteroider er foreskrevet for behandling av slike utslett. Orale kortikosteroider unngås, ettersom det er sjanser for at utslettet forverres under steroidterapien, som kan føre til feil diagnose. Et legemiddelindusert morbilliform utslett vil vanligvis avta innen nesten to uker etter seponering av det spesifikke legemidlet. Når denne typen utslett helbreder, den berørte huden kaster eller skreller, som også er kjent som hudavskalling.