Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Er det normalt å gråte under massasje?

Er det normalt å gråte under massasje?

Noen mennesker kan begynne å le under en massasje.

Selv om det kanskje ikke er helt normalt å gråte under massasje, det er ikke uventet. Mange mennesker opplever sterke følelsesmessige eller fysiske reaksjoner på massasjer, og massasjeterapeuter er vanligvis forberedt på forskjellige situasjoner. Folk bør absolutt ikke være flau hvis de begynner å gråte under en massasje, slik massasjeterapeuten utvilsomt har sett det før.

Dyp vevsmassasje kan forårsake gråt og en rekke andre reaksjoner.

Ved gråt på grunn av smerte, gråt mens du får massasje er definitivt ikke normalt, og massasjeterapeuten bør varsles. Smerter under en massasje er veldig kontraproduktive, som det får musklene til å spenne seg, sletter ofte arbeidet til massasjeterapeuten og gjør økten noe meningsløs. Hvis en massasje treffer et ømt sted eller terapeuten går for dypt, dette bør kommuniseres, slik at massasjen kan justeres.

Gråt under en massasje signaliserer en betydelig følelsesmessig frigjøring.

Noen mennesker opplever tårer under massasje uten følelser knyttet til dem, mens andre kan oppleve en bølge av tristhet eller lykke som utløser gråt. Massasjeterapeuten kan stoppe for å gi et vev og spørre om klienten ønsker å ta en pause, eller han eller hun kan fortsette å arbeide til annet er bestemt. Når folk gråter under massasje, det indikerer vanligvis en betydelig følelsesmessig frigjøring, og etter at gråten er over, mennesker føler seg ofte mye bedre. Spesielt for følelsesmessig spente individer, den katartiske frigjøringen av gråt, selv uten åpenbar grunn, kan være veldig fordelaktig.

Fiskeri og magesykter forekommer ofte under massasje og yogatimer som involverer tøyning.

I tillegg til å gråte, andre reaksjoner kan dukke opp under en massasje. Noen brister i latter, for eksempel, spesielt hvis en terapeut jobber på et kilende sted. Fiskeri og magesnurr er heller ikke ukjent, spesielt ved dypvevsmassasje, hvor organene kan bevege seg litt mens massasjeterapeuten jobber. Farting er spesielt vanlig i massasjestiler som involverer tøyning, og det vokser også opp i yogatimer. Noen ganger oppstår fysisk opphisselse også under massasje, i så fall er det generelt høflig at klienten ber om en kort pause for å slappe av, slå seg til ro, og drikk litt vann, selv om årsaken ikke trenger å spesifiseres.

En profesjonell massasjeterapeut bør forstå hvis en klient gråter under en økt.

Hvis du vet at du gråter under massasje, Det kan være en god idé å advare en ny massasjeterapeut, slik at han eller hun er forberedt på det hvis det skjer. Du kan også uttrykke et ønske om hva du vil at massasjeterapeuten skal gjøre hvis du begynner å gråte. De fleste terapeuter setter pris på advarselen og instruksjonene på forhånd slik at de vet hva de skal gjøre hvis en ny klient gråter under massasje.