Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er symptomene på en løkallergi?

Hva er symptomene på en løkallergi?

Avhengig av alvorlighetsgraden av allergien, folk kan oppleve symptomer når de lager mat med løk.

Selv om løk ikke er en av de vanligste matallergenene, det er mulig for både barn og voksne å lide av løkallergi. Symptomer på løkallergi inkluderer influensalignende symptomer, utslett og betennelse. Avhengig av alvorlighetsgraden av allergien, pasienter kan også utvikle en alvorlig tilstand kjent som anafylaksi. Allergisymptomer kan dukke opp nesten umiddelbart eller oppstå flere timer etter inntak. Løkallergi kan utvikle seg i barndommen eller senere i livet og kan ledsages av allergi mot hvitløk, gressløk og andre medlemmer av Allium familie.


Personer som lider av løkallergi kan vise influensalignende symptomer, som kvalme.

Mange mennesker som lider av disse allergiene opplever influensalignende symptomer kort tid etter å ha spist løk. Disse symptomene inkluderer ofte urolig mage, diaré og kvalme. Personer som ikke lider av diaré kan i stedet bli forstoppet og oppblåst. Mange mennesker opplever også hodepine, bihulepine og søvnproblemer. Symptomene varierer fra mild til alvorlig og kan vare i flere timer etter inntak.


Vannete og irriterte øyne er vanlige tegn på løkallergi.

En allergi mot løk kan også gi flere vanlige symptomer på allergi, inkludert elveblest, kløe og betennelse. Leppene, hals og ansikt kan bli hovent, rød og øm å ta på. Det er også vanlig at øynene blir rennende og irriterte.


Selv om det er sjeldent, en løkallergi kan føre til en tilstand som kalles anafylaksi hos noen som lider. Anafylaksi er en alvorlig medisinsk tilstand som kan forårsake endringer i hjertefrekvensen, pustevansker og bevisstløshet. En person som lider av denne tilstanden kan plutselig bli svimmel, forvirret eller veldig hovent. Personer som tror at de kan lide av anafylaksi, bør søke øyeblikkelig legehjelp da denne tilstanden kan være dødelig.


Løk.

Symptomene på en løkallergi kan utvikle seg alt fra minutter til timer etter inntak av løk. Avhengig av alvorlighetsgraden av allergien, noen individer vil oppleve symptomer etter bare å ha kokt med løk eller spist mat med løk. Andre kan spise kokt løk uten hendelser, men utvikle symptomer etter å ha spist rå eller lite kokt løk. Det er også viktig å huske at personer som er allergiske mot en type løk, kan være følsomme for flere typer løk. Personer som har allergi kan også være allergiske mot andre medlemmer av Allium familie, inkludert gressløk, hvitløk og løk.


Matallergi kan manifestere seg som hudutslett.

Mens noen mennesker kan begynne å vise tegn på løkallergi i barndommen, andre utvikler ikke denne allergien før i voksen alder. Det er mulig å plutselig utvikle en allergi etter å ha spist en bestemt mat i mange år. Siden dette kan gjøre det vanskelig å identifisere allergenet, pasienter må kanskje kontakte en lege eller spesialist med erfaring i diagnostisering av matallergi for å finne årsaken til symptomene.