Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er de vanlige årsakene til blå sæd?

Hva er de vanlige årsakene til blå sæd?

Et sitzbad kan brukes som behandling for pasienter med blå sæd.

Blå sæd kan faktisk indikere et mer alvorlig problem som oppstår i prostata. En infeksjon av dette organet kan produsere sæd som varierer i farge fra gul til grønn, og det kan variere i utseende mellom hver enkelt. Denne typen tilstand kan vanligvis behandles med en rekke orale medisiner.

Sunn sæd er vanligvis hvit eller grå til fargen er klar. Den har en tendens til å forbli noe tykk umiddelbart etter utløsning, og flytende i løpet av en halv time. Endringer i denne fargen har en tendens til å indikere et helseproblem, så personer som opplever en endring i fargen eller konsistensen på sæd, bør rådføre seg med helsepersonell.


Sæd produseres i testiklene, som finnes i pungen.

Noen som tror de har blå sæd, kan faktisk se på en type gul eller grønn tonet væske. Når sæd farges av en av disse fargene, det kan indikere at det er en infeksjon i prostata. Prostata er en kjertel forbundet med penis ved hjelp av urinrøret. Det skiller ut sæd, som er designet for å beskytte og gi næring til sædceller som renner ut av penis under utløsning.


Grønnblå sæd kan produseres hvis prostatakjertelen blir forstørret.

Prostatakjertelen kan bli infisert, produserer grønnblå sæd, hvis den blir forstørret eller hvis det begynner å vokse bakterier rundt området. De eksakte årsakene til denne tilstanden er ofte ukjente. Ytterligere symptomer kan være smerter og svie under vannlating. Dette kan også føre til en påfølgende blæreinfeksjon, hvis den ikke blir behandlet, på grunn av nærheten til disse to indre organene. Behandling av denne tilstanden kan omfatte bløtlegging i et sitzbad, tar muskelavslappende, og ta et foreskrevet antibiotikakur.


Grønn sæd er ofte en indikator på en prostatainfeksjon, som kan forårsake magesmerter.

Blødning i prostata kan også forårsake misfarging av sæd. Når det er blod i prostata, det har en tendens til å streake sæd med nyanser som spenner fra rosa til rødt til mørk brun. Lysere nyanser av rødt har en tendens til å indikere nylig blødning, mens mørkere nyanser av rødt og brunt kan indikere eldre blodstrøm.


Leger pleier å være enige om at en betydelig endring i fargen på sæd, inkludert blå sæd, er en grunn til bekymring og indikerer vanligvis en underliggende helsetilstand. Noen individer tror kanskje at maten de spiser, medisinen de tar, eller eventuelle kjønnssykdommer de kan ha påvirker fargen på denne væsken. De fleste leger er enige om at disse ytre faktorene har liten eller ingen betydning for fargen på væskene som produseres av reproduktive organer.