Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er tegn på en allergisk reaksjon på pads?

Hva er tegn på en allergisk reaksjon på pads?

Sanitærputer kan inneholde kjemikalier som kan forårsake allergiske reaksjoner hos følsomme mennesker.

En allergisk reaksjon på sanitetsputer vil sannsynligvis forårsake symptomer som ligner en allergisk reaksjon på noe annet, inkludert kløe, rødhet, opphovning, eller hudirritasjon. Oftest, disse symptomene vil forekomme i kjønnsområdet, selv om noen alvorlige reaksjoner kan forårsake symptomer over et bredere område. Tegn på alvorlig reaksjon, selv om det er sjeldent, vil omfatte alvorlig hevelse og pusteproblemer.

Å bruke en tampong er å foretrekke fremfor å bruke pads for noen kvinner.

Det er relativt sjelden at en kvinne ville ha en allergisk reaksjon på pads. Når det skjer, Det er oftest knyttet til feminine pads som inneholder tilsatte dufter. Noen ganger, en reaksjon kan oppstå som respons på kjemikaliene som brukes for å gjøre putene absorberende. Det første tegn på en reaksjon er ofte vaginal kløe og irritasjon, og dette kan etterfølges av rødhet eller irritasjon. Kvinner som opplever disse symptomene mens de bruker pads, bør bytte til et annet element og kontakte en helsepersonell.

Mer alvorlige allergiske reaksjoner kan føre til pusteproblemer, hvesende, eller alvorlig hevelse. Alle med disse symptomene bør søke medisinsk oppmerksomhet umiddelbart, siden denne typen reaksjon kan forårsake alvorlige komplikasjoner eller til og med død.

Velge uparfymert, ufargede pads kan redusere risikoen for allergisk reaksjon.

Kvinner som tror de kan være allergiske, bør først sjekke produktpakken. Hvis det er dufter eller dufter i produktet, den beste handlingen er å bytte til en variant uten dem. Når det ikke er tilsatt dufter, bytte til et annet merke kan løse problemet, siden forskjellige produsenter kan bruke forskjellige tilsetningsstoffer eller kjemikalier. Når de støtende putene er fjernet, symptomene bør avta relativt raskt. Hvis irritasjon eller kløe vedvarer, en annen tilstand kan være skylden.

De fleste jenter begynner å menstruere mellom 10 og 15 år.

Det er alternativer på markedet for kvinner som foretrekker å redusere risikoen for å utvikle en allergisk reaksjon på pads. Ekte bomullsputer er tilgjengelig, hvorav mange er økologiske, og de kommer i et bredt spekter av farger og sugeevne. De er også gjenbrukbare og miljøvennlige, så disse putene kan koste mindre langsiktig. Feminine kopper, som er plassert inne i skjeden for å fange opp væske, selges også, og mange kvinner synes de er svært effektive.

Elveblest kan oppstå som følge av en allergisk reaksjon på pads.

Denne typen allergisk reaksjon kan forårsake mange av de samme symptomene som andre tilstander. Kløe, rødhet, og generell irritasjon kan også signalere en vaginal infeksjon. Bruk av duftende produkter gjør infeksjonen mer sannsynlig, så hvis bytte av produkter ikke lindrer symptomene, et besøk til en lege er nødvendig for ytterligere testing. Utslett, Selv om det vanligvis skyldes en allergisk reaksjon, kan ligne på kjønnsvorter og bør også kontrolleres av lege.