Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er de vanlige årsakene til oransje vaginal utslipp?

Hva er de vanlige årsakene til oransje vaginal utslipp?

På slutten av en kvinnes periode, en mørk brun, mørk oransje, eller rustfarget utslipp er ganske vanlig.

Selv om vaginal utslipp er normalt og nødvendig for å holde skjeden ren, en endring i fargen på utslippet kan indikere tilstedeværelsen av noen form for vaginitt. Disse infeksjonene i skjeden er vanligvis ganske enkle å behandle, selv om de trenger å bli sett av en lege for å finne ut hvilken type mikroorganisme som forårsaker infeksjonen og hvordan man best behandler den. Tilstedeværelsen av oransje vaginal utslipp er relativt uvanlig og en sterk indikator på at det kan være en infeksjon. Orange vaginal utslipp kan variere i farger fra en lys, nesten fluorescerende oransje til mørk, rusten farge. Oransje og informasjon om kvinnens menstruasjonssyklus kan hjelpe en lege med å finne ut hva som forårsaker det.

Siden flere typer bakterier kan forårsake oransje vaginal utslipp, en lege bør konsulteres for å avgjøre hvilken type antibiotika som skal tas når en slik utslipp oppstår.

En farget oransje vaginal utslipp er sannsynligvis en indikasjon på at pasienten har en slags vaginal infeksjon. Ulike typer bakterier kan forårsake oransje vaginal utslipp, og en lege bør konsulteres for å avgjøre hvilken type antibiotika som skal foreskrives. Misfarget utslipp kan også ha en sterk lukt, som er en ytterligere indikasjon på at vaginitt er tilstede.

Vaginal utslipp kan skyldes et paramecium.

Blod i vaginal utslipp kan også føre til at det blir oransje. På slutten av en kvinnes periode, en mørk brun eller rustfarget utslipp er ganske vanlig. Selv om denne utslippet normalt beskrives som rød eller brun, det er mulig at den også ser mørk oransje ut. Hvis utslippet forsvinner etter et par dager og oppstår på slutten av en normal menstruasjon, dette er sannsynligvis årsaken. Hvis kvinnen for tiden er gravid, en rustoransje utslipp kan også indikere et problem med graviditeten

Noen med en ny seksuell partner er mer sannsynlig å utvikle bakteriell vaginose, som kan forårsake gul vaginal utslipp.

Trichomoniose, en infeksjon forårsaket av et paramecium, forårsaker vanligvis at vaginal utslipp ser gult eller grønt ut. En gul utslipp som er farget av tilstedeværelsen av blod kan være ansvarlig for oransje utflod fra skjeden. Dette kan også være tilfelle hvis pasienten er infisert med gonoré, som igjen, vanligvis presenterer som en gulaktig utflod i stedet for en oransje utslipp. Begge disse tilstandene behandles enkelt med medisiner, men fordi de er seksuelt overførbare, begge partnerne bør testes selv om de ikke viser symptomer for å forhindre at sykdommene sprer seg frem og tilbake.