Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er gjennomsnittlig stadium fire for forventet levealder for kreft?

Hva er gjennomsnittlig stadium fire for forventet levealder for kreft?

Behandlinger kan forlenge livet til en kreftpasient i trinn fire.

Det er ingen gjennomsnittlig stadium fire for forventet levealder for kreft som er relevant blant alle typer kreft. Noen kreftformer, som kreft i bukspyttkjertelen, har en veldig kort forventet overlevelsesrate mens andre, som testikkelkreft, kan ha en høy overlevelsesrate. Mange pasienter som får diagnosen stadium fire kreft, vil ikke leve ett år. Andre kan overleve fem år, eller mer, avhengig av hvor den primære kreften er lokalisert og hvor den har spredt seg.


En person med kreft i trinn fire kan leve et produktivt liv.

Kreft er klassifisert som å være i trinn fire når kreftceller har spredt seg fra originalen, eller primær, plassering til andre områder av kroppen. Dette vil omfatte områder som er lengst fra stedet for den primære kreften. Den samlede levetiden for fase fire er mye lavere enn for lavere kreftstadier. Mange pasienter dør i god tid før fem år, med mange forbipasserende etter bare noen få måneder til ett år.


Noen typer kreft kan være mer lydhøre overfor behandlinger enn andre, selv i de senere stadiene. Kreft i testiklene er et eksempel. Den totale femårige overlevelse for testikkelkreftpasienter med stadium fire sykdom er 95%.

Barn med stadium fire kreft er blant de laveste forventede levealder.

Forventet levetid for noen med kreft i trinn fire kan økes hvis pasienter som ellers er friske, som har visse lettere å behandle kreft, eller som får en kombinasjon av aggressive behandlinger så snart som mulig. Eldre, pasienter som er syke bortsett fra kreften, og svært små barn har den laveste forventede levealderen. Hvor i kroppen den primære kreften har spredt seg, vil også spille en rolle i overlevelse og behandling.


Noen trinn fire kreftpasienter får smertestillende medisiner for å lindre alvorlig smerte og gjøre dem komfortable.

I noen tilfeller, leger kan prøve å øke forventet levealder for kreft i trinn fire hos pasienter som fortsatt kan svare på behandling. Vanlige kreftbehandlinger inkluderer cellegift, strålebehandling, og kirurgi. Andre pasienter kan bare få medisiner for å lette smerter og umiddelbart livstruende tilstander, som pusteproblemer. Disse pasientene lever ofte ikke lenge og kan bli sendt hjem de siste dagene.


Behandlinger som strålebehandling kan bidra til å forlenge levetiden til kreftpasienter i trinn fire.

Hver pasient kan ha en unik stadium fire forventet levealder for kreft, selv med en vanlig kreftform. Av og til, noen med fremskritt og aggressiv kreft vil bli remisjon. Hver person vil bli behandlet ut fra sin medisinske historie, preferanser, og kreftform.