Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er bivirkningene av slim i magen?

Hva er bivirkningene av slim i magen?

Kvalme kan være en bivirkning av slim i magen.

Bivirkningene av slim i magen er noe avhengig av årsaken til overflødig produksjon av slim. Sykdommer som forkjølelse og luftveis- eller bihulebetennelser forårsaker alle overdreven produksjon av slim, som ofte renner ned i halsen til magen. Dette kan forårsake forstoppelse, oppkast, og dårlig ånde.

En bivirkning er forstoppelse. Hvis det samler seg for mye slim i magen, det kan stagnere - med andre ord, den sitter bare i magen uten å bevege seg. Dette kan forårsake blokkering av det normale fordøyelseskanalen, som betyr vanskeligheter med å ha avføring.


Dårlig ånde kan skyldes slim i magen.

Kvalme og oppkast er ofte bivirkninger av slim i magen. Denne reaksjonen kan skyldes en rekke faktorer, men mye slim kan skape en tung, kvalm følelse, som kan føre til oppkast. Kvalmen kan bli verre av en eksisterende forkjølelse, som fikk akkumulering av slim til å begynne med. Sinusinfeksjoner kan skape en nesten konstant flyt av slim ned i halsen og inn i magen, som også kan utløse denne reaksjonen.


Et diagram over magen og tolvfingertarmen.

Tap av matlyst er en annen vanlig bivirkning av slim i magen, av lignende årsaker som forårsaker oppkast. Den metthetsfølelsen som slim i magen kan skape, vil ofte føre til tap av matlyst. Kvalme fra overflødig slim kan også føre til at en person ikke vil spise. Tap av matlyst er et vanlig forkjølelsessymptom, så hvis forkjølelse er ansvarlig for mageslimen, det allerede eksisterende symptomet kan bare forverres.


Tap av Appetit, ofte forårsaket av forkjølelse, kan forverres av slim i magen.

Slim i magen forårsaker også dårlig ånde. Slem består av et bestemt protein, som brytes ned av de anaerobe bakteriene som lever i magen. Når proteinet brytes ned, svovel frigjøres, får ofte pusten til å lukte dårlig. Denne bakterien er også tilstede i halsen og kan derfor forårsake dårlig ånde selv om slimet ennå ikke har nådd magen.


Slim i magen kan forårsake forstoppelse og dårlig ånde.

For å behandle slim i magen, den lidende må forstå hva som forårsaker problemet til å begynne med. Slime produseres opprinnelig i nesehulen, og når det er for mye, det renner ned i halsen og ned i magen. Behandler kulde, luftveis- eller sinusinfeksjon som forårsaker slim er et første skritt for å håndtere problemet.