Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva forårsaker hudvelter?

Hva forårsaker hudvelter?

Hudvelter kan oppstå som følge av et insektbitt.

Mange forhold kan føre til hevelse, rød hud som kan klø eller ikke klø, inkludert allergi, utslett, insektbitt, og infeksjon et sted i kroppen. Welts, noen ganger kalt hudhud, går vanligvis bort om noen dager, men kan være ubehagelig mens du er på overflaten av huden. Hos noen mennesker, kattehår provoserer hudvelter, forårsaker væske å bygge seg opp under det øverste laget av huden. Enkelte medisiner kan forårsake velvær hos mennesker som er allergiske mot noe i formelen.

Allergi mot kattehår kan forårsake hudvelter.

Dermatographia er en tilstand hos de med ultrafølsom hud som utvikler velter fra klær som gnir seg mot kroppen. Å klø i kløe kan også produsere wheals hos mennesker med denne tilstanden. Ofte, de er også svært følsomme for sollys og kald temperatur, eller en brå endring i temperaturen. Huden er vanligvis veldig tørr og kløende, og røde linjer kan være tilstede. Fuktighetskremer hjelper til med å lette dermatografien, sammen med antihistaminmedisin for å kontrollere riper, og det forsvinner vanligvis raskt.

Hudvelter kan oppstå som følge av å ta visse medisiner.

Utslett, eller urtikaria, kan skape intens kløe sammen med humpete welter. Allergi mot mat, pollen, eller narkotika kan få elveblest til å bryte ut hvor som helst på kroppen. Blant de vanligste hudvelter hos mennesker, disse tilstandene forsvinner vanligvis innen 12 timer.

Hvis elveblest varer mer enn seks uker, en sak omtales som kronisk elveblest. Pasienter med velter som ikke reduseres ved behandling, bør testes for et bredt spekter av tilstander som kan produsere hval. Et svakt immunsystem kan ha skylden, eller en intern infeksjon som gir utslett. Leger sjekker rutinemessig for forskjellige typer kreft, lupus, og indre parasitter hos pasienter med kronisk urtikaria.

Allergi mot nøtter kan forårsake hudvelter.

Matvarer har blitt knyttet til allergi som forårsaker utslett eller elveblest, inkludert nøtter, meieriprodukter, og egg. Noen mennesker er følsomme for gjær og bryter ut i hudvelter etter å ha spist bakevarer som inneholder gjær. Skalldyr er en annen vanlig kilde til allergiske reaksjoner hos de som er følsomme for denne typen sjømat. Tilsetningsstoffer og konserveringsmidler tolereres ikke godt av noen og kan føre til utslett eller renner.

Allergi mot egg kan forårsake hudvelter.

Sammen med antihistaminmedisin, noen leger foreskriver steroidbehandling for alvorlige tilfeller av elveblest eller lignende hudsykdommer. Ifølge noen studier, sårmedisinering kan blokkere reseptorer og forårsake kløe. Naturmidler inkluderer havremelbad for å berolige kløe og fremskynde helbredelse. Natronpasta kan også være effektivt for kløende hud. Å drikke mye vann hjelper til med å skylle pollen eller allergener ut av kroppen.