Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er de vanlige årsakene til hevelse i ett ben?

Hva er de vanlige årsakene til hevelse i ett ben?

Et hovent bein kan skyldes en rekke plager, noen av dem er veldig farlige.

Hevelse i ett ben er oftest enten resultatet av en blodpropp som blokkerer blodstrømmen, en skade i en persons bein, eller betennelse fra leddgikt. Det er også noen tilfeller der hevelse i ett ben kan skyldes vannretensjon, som kan signalere større organsvikt. I de fleste tilfeller, hevelse i et enkelt ben er ikke så alvorlig som to hovne ben, men hvis det ene benet er hovent på grunn av en blodpropp, det kan være veldig alvorlig, som kan hevelse fra vannretensjon i de sjeldne tilfellene når det bare påvirker ett ben.

Blodpropper er en alvorlig årsak til hevelse i bena.

I en typisk situasjon, hevelse i det ene beinet betyr vanligvis at problemet på en eller annen måte er sentrert inne i benet. Det kan potensielt være en god eller dårlig ting. Vanligvis er et hovent ben bare et tegn på skade. Hvis en person gjør vondt i beinet ved å trekke i en muskel, eller falle og blåse den, litt hevelse kan betraktes som normalt.

I mange tilfeller, hevelse i ett ben kan også skyldes leddgikt i kneleddet eller ankelen. Dette er en alvorlig tilstand som kan være ødeleggende hvis den ikke blir behandlet. Leddgikt kan forårsake alvorlig skade over tid fordi den kan tære på individets brusk, som kan gjøre det vanskeligere og vanskeligere for noen å komme seg rundt. Leddgikt i knærne, ankler, og hofter er spesielt alvorlig fordi det kan begrense mobilitet.

En skade kan føre til hevelse i beinet.

En annen alvorlig årsak til hevelse i det ene beinet er en blodpropp inne i beinet. Dette kan noen ganger forårsake mange andre symptomer, som smerte og en merkbar mangel på følelse eller blodstrøm i det benet. I andre tilfeller, den kan være mer subtil og vanskelig å oppdage. I begge situasjoner, blodproppen kan være livstruende. Den største faren er muligheten for at blodpropp vil bryte seg løs og skade et annet større organ mens du reiser gjennom blodstrømmen.

En ispose kan redusere hevelse.

Vannretensjon er en av de vanligste årsakene til hovne ben, men det får vanligvis begge beina til å hovne opp. Noen ganger kan det være litt ulik hevelse, med det ene beinet merkbart større enn det andre. Når det skjer, en person tror kanskje at bare ett ben er hoven fordi det ser slik ut med det blotte øye. Vannretensjon kan være en alvorlig fare fordi nyre, hjerte, og leversvikt er alle mulige årsaker. Det er generelt sett lurt å konsultere lege for å være sikker på at det ikke er vannoppbevaring eller en blodpropp hvis det er betydelig hevelse i benet.