Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er de vanligste årsakene til smerter i øvre ben?

Hva er de vanligste årsakene til smerter i øvre ben?

Noen ganger kan fysioterapi være nødvendig for å lindre smerter i øvre bein.

De vanligste årsakene til smerter i øvre bein er hamstringskade, lårskade, og overforbruk. I tillegg, smerter i øvre bein kan skyldes skader på isjiasnerven, en trukket muskel, og refererte smerter fra hoften. Behandlingsregimer for smerter i øvre bein er basert på årsaken. For eksempel, smerter relatert til isjiasnerven inkluderer hvile og smertestillende medisiner. Øvre ben smerter relatert til en hamstring skade blir ofte lettet av vekslende varme og kalde pakninger, midlertidig hvile beinet og ta antiinflammatoriske medisiner.

Noen ganger kan hoftesmerter migrere til overbenet, skjule kilden til problemet.

Ofte, smerter i overbenet er midlertidig, og årsaken er noen ganger aldri bestemt. I disse tilfellene, ingen ytterligere behandling er vanligvis indikert. Når smerter i overbenet blir alvorlige og trenger inn i dagliglivets aktiviteter, derimot, ytterligere medisinsk vurdering anbefales.

Diagnostiske tester for å finne årsaken til smerter i øvre bein inkluderer tradisjonelle røntgenstråler, KAT skanner, eller MR -evaluering. Når ingen årsak kan identifiseres, kroniske smerter i overbenet eller låret kan ha nytte av fysioterapi. Fysioterapeuten kan anbefale en serie øvelser for å styrke beinets muskler og omkringliggende strukturer for å redusere smerter og svakhet.

Det kan anbefales å massere overbenet og gå for å lindre smerter.

Noen ganger når smertene er sterke, smertestillende midler kan foreskrives. Alternative metoder for smertelindring inkluderer massering av benmuskulaturen og gåing. Selv om smerter kan være betydelige, det anbefales generelt ikke å begrense bruken av bena ved å ligge i sengen, fordi muskler snart kan atrofi, forårsaker svakhet og nedgang i bevegelsesområdet.

Skader på hamstring er vanlige hos idrettsutøvere, spesielt løpere, det er derfor oppvarming og tøyning er viktig.

Legen kan anbefale et moderat treningsprogram basert på resultatene av undersøkelsen som kan tilby smertelindring, samtidig som det forbedrer mobiliteten. Noen ganger kan diskproblemer i ryggen forårsake smerter i øvre bein. I disse tilfellene, kirurgi er noen ganger indikert, derimot, det er ingen garanti for at kirurgi vil permanent løse smerter eller gjenopprette mobilitet.

Hamstring tårer og belastninger er vanlige sportsskader som kan være sakte å helbrede.

Noen ganger, hoftesmerter kan migrere til overbenet og få personen til å tro at smerten stammer fra lårområdet. Det er nettopp derfor en grundig sykehistorie og undersøkelse er viktig når du prøver å finne årsaken. Inntil årsaken og opprinnelsen til smerten er bestemt, en behandlingsplan kan ikke effektivt planlegges.

Når det oppstår ubehag i overbenet hos små barn, det antas ofte å være tilskrevet "vokseverk". I mange tilfeller er dette sant, men, foreldre bør ta barn til lege hvis de lider av vedvarende beinpine, uavhengig av beliggenhet, spesielt når det er alvorlig eller invalidiserende. En evaluering kan utelukke alvorlige medisinske tilstander.