Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva forårsaker testikkelkløe?

Hva forårsaker testikkelkløe?

Testikkelkløe kan være forårsaket av krabber, eller kjønnslus.

Testikkel kløe, selv om det er ganske ubehagelig og muligens flaut, er ofte ikke en stor årsak til alarm. En kløende testikkel eller lyskeområde kan skyldes en rekke ting, noen av dem er alvorlige, men mange av dem er ganske ufarlige. Noen av de vanligste årsakene til testikkelkløe er en soppinfeksjon, allergi, og visse typer feil.

Tranebærpiller kan hjelpe mot testikkelkløe forårsaket av kløe.

Tinea cruris , vanligvis kjent som jock itch, er vanligvis forårsaket av en sopp som kalles Trichophyton rubrum . Denne typen sopp forårsaker også idrettsutøvere og trives i varme, fuktige områder. Selv om det for det meste skjer blant atletiske menn, kvinner kan også lide av denne typen soppinfeksjon.

Symptomer på denne tilstanden inkluderer intens kløe i skrittet, spesielt på testiklene, indre lår, og anus, ledsaget av et rødt utslett med skjellende kanter. Utslettet starter vanligvis i hudfoldene og sprer seg derfra. Mange ganger, alt som trengs for å bli kvitt jock itch er en over-the-counter aktuell spray eller krem. Hvis disse ikke fjerner kløe og irritasjon, et besøk til et legekontor er mest sannsynlig på sin plass.

Kremer er tilgjengelige som behandler testikkelkløe.

Hvis reseptfrie antisoppkremer ikke virker, testikkelkløe kan være forårsaket av soppinfeksjon, som vanligvis skyldes Candida albicans , som er en sopptype. Mange vet kanskje ikke det, men kvinner er ikke de eneste som kan få en soppinfeksjon. Menn kan få en gjennom seksuell kontakt med en infisert partner eller ved bruk av antibiotika som dreper gode bakterier. Symptomer på en mannlig soppinfeksjon inkluderer irritasjon, brennende, kløe, og smerter i lyskeområdet. Behandlingen består vanligvis av en lokal antisoppkrem og muligens, en oral medisin.

Soppen som forårsaker fotsopp forårsaker også kløe.

En annen vanlig årsak til testikkelkløe er kontaktdermatitt. Symptomer på denne tilstanden inkluderer ofte ubehag, et utslett, og kløe i lyskeområdet, inkludert pungen. Det er vanligvis forårsaket av direkte kontakt med enten et irriterende eller et allergen.

Irriterende kontaktdermatitt er vanligvis forårsaket av et irriterende stoff, for eksempel en sterk kjemikalie. Det er generelt mer smertefullt enn allergisk kontaktdermatitt og mindre kløende. Allergisk kontaktdermatitt er ganske vanlig hos personer med andre allergier, og kan skyldes en rekke ting, inkludert duft eller fargestoff i såper, eller visse planter, for eksempel Poison Ivy. I dette tilfellet, alle kjente allergener bør unngås så mye som mulig.

En over-the-counter aktuell spray kan brukes til å behandle jock itch.

Phthirus pubis , mer kjent som kjønnslus eller krabber, er et insekt som lever av menneskelig blod, spesielt i kjønnsregionene. Hos menn, bittene fra disse insektene kan forårsake intens kløe i testiklene. Disse parasittene spres vanligvis gjennom seksuell kontakt, men kan også overføres til en person via infiserte sengetøy, håndklær, eller klær. Mange ganger, reseptfrie kremer og såper kan kjøpes for å bli kvitt dem, men noen ganger, i alvorlige tilfeller, en resept kan være nødvendig.

Testikkelkløe kan være forårsaket av en soppinfeksjon.

Skabb er et kløende utslett forårsaket av Sarcoptes scabiei , eller kløen midd. Ettersom disse parasittene ser ut til å oppsøke varme bretter i huden, kjønnsorganene er et vanlig sted for angrep. Som med kjønnslus, bitt og produkter av disse insektene kan forårsake intens kløe i testiklene.