Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er de vanligste årsakene til ettermiddagskvalme?

Hva er de vanligste årsakene til ettermiddagskvalme?

Drikkevann kan hjelpe mot kvalme.

Det er mange årsaker til kvalme på ettermiddagen, inkludert koffeinbruk, mangel på søvn, eller en sykdom. En av de vanligste årsakene til kvalme på ettermiddagen hos kvinner er graviditet. Kvalme er kroppens måte å undertrykke appetitten fordi noe er galt, vanligvis enten i fordøyelseskanalen, blodsukkernivå, eller balansesenteret i det indre øret. Balansesenterproblemer kan omfatte infeksjoner i øret eller enkel reisesyke.

I de tidlige stadiene av svangerskapet, såkalt "morgenkvalme" kan forekomme når som helst på dagen.

Til tross for navnet, morgenkvalme under graviditet forekommer ikke bare om morgenen. Ettermiddagskvalme er ganske ofte forbundet med graviditet, spesielt i de tidlige stadiene. Hvis kvalme på ettermiddagen eller kvelden er en ganske ny hendelse, og det er en mulighet for at en kvinne kan være gravid, hun vil kanskje oppsøke lege. Vanlige behandlinger for denne årsaken til kvalme inkluderer hjemmemedisiner som kamille eller peppermynte, harde godterier å suge på, eller bare ligge. Kvalme som er alvorlig og vedvarende under graviditet, må kanskje behandles med en endring i kostholdet, eller til og med medisiner som en lege har foreskrevet eller ansett som trygge.

Ris, en tørr mat, anbefales for de som lider av kvalme.

Et lavt kaloriinntak eller sukkerholdig diett kan forårsake kvalme halvveis i løpet av dagen, spesielt hos en person som er mer aktiv. Blodsukkernivået kan bli ubalansert gjennom dagen, spesielt hos de som har diabetes. Noen påviste måter å behandle kvalme på grunn av diettproblemer inkluderer å spise en liten mengde tørt og stivelsesholdig mat, drikker vann, eller til og med ta lakrisurt eller fiberkapsler.

Peppermyntegodteri kan hjelpe til med å behandle ettermiddagskvalme.

Andre faktorer, som stress, mangel på søvn, og angst kan forårsake kvalme på ettermiddagen. En hjerne uten nok hvile kan bli mer utsatt for interne og eksterne endringer, forårsaker symptomer som kvalme, irritabilitet, eller til og med hallusinasjoner. Akkurat som en hjerne med unødig stress eller angst kan være mindre i stand til å behandle og fungere skikkelig, en sliten hjerne kan utvikle de samme problemene.

Stress og angst kan forårsake kvalme på ettermiddagen.

Ved reisesyke, balansesenteret i det indre øret blir forvirret av signalene det mottar. For eksempel, når du leser i en bil, en persons øyne kan være stødige på boken, men væsken i ørene beveger seg med bilen. Denne typen mismatch i sansene stresser hjernen hans, magemusklene kan begynne å dirre, og kvalme setter inn. Det er noen reisesyke medisiner som er tilgjengelige med eller uten resept som kan forhindre denne kvalmen. Hvis dette skjer uventet, behandling kan kreve at bevegelsen stopper om nødvendig, eller at den som lider drikker mye kaldt vann.

Kvalme er en følelse som vanligvis oppstår før en person kaster opp.

Vedvarende ettermiddagskvalme kan også være et tegn på mer alvorlige problemer som sår, gallestein, eller kolitt. Hvis en person opplever vedvarende kvalme forbundet med andre symptomer som smerte, Det anbefales generelt at de søker profesjonell behandling. I de mest alvorlige tilfellene, kvalme kan være et tegn på langvarig høyt blodtrykk eller hjerteinfarkt. Kvalme med tetthet i brystet, smerter i overarmene, eller uforklarlig svette kan være livstruende og garanterer et øyeblikkelig besøk til lege.