Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er interseksualitet?

Hva er interseksualitet?

Barn født med mannlige og kvinnelige organer gjennomgår ofte kirurgi i barndommen for å gjøre dem enten anatomisk kvinnelige eller mannlige.

Interseksualitet er en tilstand der noen har seksuelle egenskaper knyttet til begge kjønn. Noen ganger, interseksualitet manifesterer seg i en veldig åpenbar form, som i det klassiske tilfellet av noen født med både mannlige og kvinnelige kjønnsorganer. Andre ganger, interseksualitet er mye mer subtil, og noen ganger blir tilstanden ikke engang gjenkjent før etter døden, når en obduksjon avslører uventede funn. Estimater av antall interseksuelle individer i befolkningen varierer, men svever vanligvis rundt en prosent.

Klovnefisk kan bytte kjønn midt i livet.

Denne tilstanden er forårsaket av en eller annen avbrudd i fosterutviklingen som forårsaker avvik fra typisk kjønnsutvikling. Avhengig av type avbrudd, noen kan være åpenbart interseksuell ved fødselen, eller tegn på interseksualitet kan dukke opp senere i livet, for eksempel i puberteten eller middelalderen. I noen tilfeller, interseksualitet oppdages når en lege prøver å komme til bunns i et medisinsk problem, og det kan komme som en stor overraskelse.

Interseksualitet er forårsaket av en slags avbrudd i fosterutviklingen som forårsaker avvik fra typisk kjønnsutvikling.

Det er stor kontrovers om riktig etikett for interseksuelle individer. Gjennom 1900 -tallet, begrepet "hermafroditt" ble brukt, men de fleste frynser over dette ordet i dag, både fordi det er upresist, og fordi den har støtende egenskaper. Noen foretrekker å si "lidelser i sexutvikling" i stedet for interseksualitet, mens andre foretrekker "variasjoner i kjønnsutvikling, ”For å understreke ideen om at interseksualitet ikke nødvendigvis er en lidelse.

Tegn på interseksualitet kan dukke opp i puberteten.

Noen aktivister innen menneskelig seksualitet mener interseksualitet antyder at kjønn kan løpe langs et kontinuum, i stedet for å være begrenset til mannlige og kvinnelige identiteter. Noen interseksuelle individer støtter også dette synet, velge å avstå fra kirurgi, hormoner, og andre korrigerende behandlinger fordi de ikke ser noe som må korrigeres om seg selv. Interseksualitet brukes også noen ganger som en forklaring for å utforske det brede spekteret av kjønnsidentiteter hos mennesker.

En interseksuell person kan velge å gjennomgå en kjønnsendring når han kommer inn i voksenlivet.

Enten man ser på interseksualitet som et problem som må rettes, eller en naturlig genetisk variasjon, det kan utgjøre noen interessante utfordringer for foreldre. Når barn blir født med åpenbare interseksuelle egenskaper, foreldre blir vanligvis bedt om å velge et kjønn for barnet slik at spedbarnet kan føres inn i operasjonen. Aktivister har foreslått, derimot, at det kan være bedre å oppdra barnet som det er, tillater ham eller henne å fortsette kirurgi og andre behandlinger senere i livet, hvis ønsket. Selv om dette alternativet kan virke bedre i aktivistenes øyne, det kan legge en stor belastning på foreldre, ettersom det menneskelige samfunn ikke er kjønnsnøytralt, og et åpenbart interseksuelt barn kan møte formidable sosiale problemer.