Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er en testikkelbiopsi?

Hva er en testikkelbiopsi?

Testikkelbiopsier utføres av menn som opplever lavt antall sædceller.

En testikkelbiopsi er en diagnostisk medisinsk test som involverer fjerning av vev fra en testikkel for undersøkelse under et mikroskop i et laboratorium. Det er oftest anbefalt under evalueringer for mannlig infertilitet, selv om det noen ganger også brukes til diagnostisering og behandling av mistenkelige klumper i testiklene. Prosedyren utføres vanligvis med lokalbedøvelse og poliklinisk, la pasienten gå hjem når biopsien er fullført.

En testikkelbiopsi er en medisinsk test som involverer fjerning av vev fra en testikkel.

For menn med fruktbarhetsproblemer, hvis det ikke dannes sæd i ejakulatet, en testikkelbiopsi kan utføres for å se om testiklene produserer sæd i det hele tatt. Hvis de er, det indikerer tilstedeværelsen av en blokkering eller hindring som forhindrer at sædcellene kommer ut av testiklene. Hvis de ikke er det, legen må kanskje utføre flere tester for å finne ut hvorfor. Testikkelbiopsien kan også brukes til å fjerne en prøve av sædceller for bruk i in vitro -befruktningsprosedyrer.

En testikkelbiopsi kan brukes til å hente sædceller for in vitro -befruktning.

Når menn finner klumper i testiklene under selveksamener, en testikkelbiopsi kan anbefales for å lære mer om klumpen. Det er mer vanlig at en lege ber om en åpen kirurgisk prosedyre for å ta ut hele klumpen for testing, og potensielt å fjerne testikkelen hvis det er en åpenbar ondartet vekst.

I en testikkelbiopsi, pasienten blir instruert i å kle av seg og ligge på et bord, hvor han vil være drapert for personvern og komfort. Lokalbedøvelse vil bli brukt for å dumme testiklene, la en lege ta en nålbiopsi eller kirurgisk biopsi. Når prøven er fjernet, bedøvelsen kan slites av, og pasienten kan gå hjem. Det kan være tilfeller der regional eller generell anestesi anbefales. I disse tilfellene, prosedyren vil være litt mer kompleks. Pasienten rådes ofte til å slutte å ta blodfortynnere i flere dager før biopsien, for å redusere risikoen for overdreven blødning og påfølgende komplikasjoner.

Leger sjekker regelmessig testikler under fysiske undersøkelser for tegn på kreftsvulster.

Det kan ta flere dager å få resultater på en testikkelbiopsi. Leger kan vanligvis gi et estimat slik at pasientene vet når de skal forvente en telefon om resultatene. Når resultatene er kommet inn, pasienten kan kalles inn for å diskutere funnene og deres implikasjoner. Pasienter bør informeres om at å bli bedt om å komme inn for resultater ikke nødvendigvis er et tegn på at noe er alvorlig galt. Legen kan be om et kontorbesøk for å kunne utføre en kontroll av pasienten samtidig som biopsiresultatene blir gitt.