Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hvordan er tannkjøttsykdom og hjertesykdom relatert?

Hvordan er tannkjøttsykdom og hjertesykdom relatert?

En kvinne med sunt tannkjøtt.

Tannkjøttsykdom og hjertesykdom ser ut til å være relatert, takket være flere omfattende studier på begynnelsen av 2000 -tallet som antydet at mennesker med periodontal sykdom var dobbelt så sannsynlig å også ha kranspulsår, sammen med andre hjertelaterte helsemessige forhold. Et par teorier for å forklare sammenhengen mellom tannkjøttsykdom og hjertesykdom er blitt presentert og testet med ytterligere vitenskapelig forskning. Selv om disse studiene ikke definitivt har bevist at tannkjøttsykdom årsaker hjertesykdom, de har tydelig vist at det er en viss sammenheng mellom de to.

Hjertet kan påvirkes negativt av tannkjøttsykdom.

Noen forskere hevder at koblingen mellom tannkjøttsykdom og hjertesykdom har å gjøre med bakterier i munnen. Personer med alvorlig tannkjøttsykdom opplever ofte blødende tannkjøtt, og kutt i tannkjøttet kan gi en måte for bakterier å komme inn i blodet. Hvis bakteriene ikke blir angrepet av immunsystemet i tide, det kan nå hjertet og kan forårsake en infeksjon som endokarditt eller skade andre organer.

Tanntråd kan bidra til å forhindre tannkjøttsykdom, som kan være en risikofaktor for hjertesykdom.

I tillegg, noen orale bakterier ser ut til å skille ut klissete proteiner som kan tillate dem å feste seg til veggene i arteriene, i stedet for å bli revet med av blodstrømmen. Når bakteriene akkumuleres, de bidrar til innsnevring av arteriene som er knyttet til kardiovaskulær sykdom. Bakterier kan også fremme dannelsen av blodpropper som kan skade hjertet alvorlig. Noen forskere hevdet at disse bakteriene burde fanges av immunsystemet, men da leger prøvde og dyrket arteriell plakett, de oppdaget kolonier av orale bakterier som gjerne formerte seg i petriskålene, antyder at immunsystemet ser ut til å ha problemer med å stoppe orale bakterier i blodet.

Bakterier fra munnen kan ende opp med å forme veggene i arteriene som fører til hjertet og forårsake blokkering.

I studier som forsøkte å undersøke sammenhengen mellom tannkjøttsykdom og hjertesykdom, forskere så på store prøver av individer med og uten hjertesykdom og tannkjøttsykdom. Det de oppdaget er at tannkjøttsykdom er knyttet til hjertesykdom, og kulturer av bakterier fra munnen kan ofte brukes som en prediktor for hjertesykdom, mye på samme måte som kolesterolnivået brukes.

Åpenbart, ingen vil ha tannkjøttsykdom. Siden forebygging av tannkjøttsykdom også kan redusere risikoen for hjertesykdom, det er en god idé å tanntråd og børste regelmessig, og å besøke en tannlege regelmessig for rengjøring av tenner og kontroller. I noen tilfeller, folk kan også trenge å ta antibiotika før tannbehandling, å redusere risikoen for endokarditt; Dette er noe du bør diskutere med tannlegen din.