Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er en testosteronforsterker?

Hva er en testosteronforsterker?

Anabole steroider, en type testosteronforsterker.

Testosteronforsterkere er forbindelser som brukes for å øke testosteronnivået. I de fleste tilfeller, booster er en reseptbelagt medisin eller behandling som administreres under ledelse av en lege. Derimot, Det er også en rekke urte- og vitaminbaserte testosteronforsterkerprodukter som selges på markedet i dag. Det er også boostere som ikke kan selges lovlig i mange land, gjør det til en forbrytelse å eie eller bruke disse boosterne innenfor visse jurisdiksjoner.

En testosteronforsterker kan gis for å gjenopprette balansen i kroppen.

En testosteronforsterker kan brukes av flere forskjellige årsaker. I situasjoner der kroppen ikke kan produsere tilstrekkelige nivåer av mannlige hormoner av en eller annen grunn, boosterne brukes til å korrigere en testosteronmangel og gjenopprette balansen i kroppen. Hyppigheten og varigheten av bruk av denne typen reseptbelagte boostere avhenger av den underliggende årsaken til manglende evne til å produsere normale nivåer av testosteron. Bruk kan forekomme resten av individets liv, eller opphøre når kroppens evne til å produsere testosteron naturlig har blitt gjenopprettet.

Naturligvis funnet i kroppen, testosteron hos menn produseres hovedsakelig i testiklene.

Det er ikke uvanlig at en testosteronforsterker brukes når testosteronnivået til et individ har vist seg å være årsaken til en eller annen seksuell dysfunksjon, slik som nedsatt libido eller erektil dysfunksjon. Anvendelsen av en booster er ofte relatert til en slags traume til testiklene, hypofysen eller andre organer direkte eller indirekte knyttet til produksjon av testosteron.

En testosteronmangel kan forårsake irritabilitet og hetetokter hos menn.

Idrettsutøvere kan bruke en testosteronforsterker for å øke testosteronnivået og forbedre egenskaper som sannsynligvis vil øke ytelsen på spillefeltet. Kroppsbyggere kan også bruke en testosteronforsterker for å bygge muskelmasse raskt. Fordi det er noen bivirkninger forbundet med bruk av boostere, det er viktig at idrettsutøvere bare bruker boostere som er godkjent og fås på resept. Bruk av en ulovlig testosteronforsterker, som anabole steroider, er mye mer sannsynlig å resultere i en slags permanent skade på kroppen. Samtidig, mange idretter forbyr nå bruk av ulovlige testosteronforsterkerforbindelser og kan diskvalifisere brukere fra aktive konkurranser.

En testosteronforsterker kan brukes til å forbedre funksjonen til det kvinnelige reproduktive systemet.

Sammen med reseptforsterkere, Det er også en rekke urte- og vitaminbaserte kosttilskudd som markedsføres som naturlige alternativer for å øke testosteronnivået. En naturlig testosteronforsterker er ofte en kombinasjon av vitaminer og mineraler som anses nødvendig for effektiv funksjon av mannlige og kvinnelige reproduktive systemer, i tillegg til å støtte utviklingen av forskjellige kjønnsbaserte egenskaper. I de fleste tilfeller, disse produktene er ikke regulert av noen form for nasjonal medisinsk forening. Selv om produktene kanskje ikke skaper mye i veien for bivirkninger, de fleste stoler på anekdotiske snarere enn påviste vitenskapelige bevis for å fremme sine påstander.

Den mest ansvarlige måten å bruke noen form for testosteronforsterker er under omsorg av en kvalifisert lege. En lege kan vurdere den nåværende statusen for testosteronnivåer og utforme en kur ved hjelp av en booster som er det mest passende behandlingsforløpet. Bruk av boostere under ledelse av en lege gjør det også lettere å håndtere eventuelle bivirkninger som kan oppstå som følge av for mye testosteron i kroppen.