Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hvilke faktorer påvirker forventet levetid med Parkinsons?

Hvilke faktorer påvirker forventet levetid med Parkinsons?

Personer som lider av Parkinsons sykdom kan oppleve nedsatt evne til å gå.

Noen av de viktigste faktorene som bidrar til forventet levealder med Parkinsons sykdom synes å være alder, alvorlighetsgraden av sykdommen ved begynnelsen, og eksisterende halsproblemer. Disse individuelle komponentene har en tendens til å være naturlig forekommende elementer i denne lidelsen, og kan tjene til å fremheve effekten. Mye gjenstår å lære om Parkinson, derimot, ettersom forskning pågår og pasienter kan leve uten ytterligere komplikasjoner, og dø av andre, naturlige årsaker.


Pasienter med Parkinsons kan oppleve demens.

Parkinsons er kjent som en bevegelsesforstyrrelse . Sykdommen bryter gradvis ned den sentrale nervesystemet til den lidende over en lengre periode. Dette skjer når nevronene som kontrollerer motoriske funksjoner begynner å degenerere og bremse produksjonen og frigjøringen av den organiske kjemiske nevrotransmitteren kjent som dopamin .


Effekten av dette er vanligvis tap av kontroll over alle større motoriske ferdigheter og, til syvende og sist, død. De med sykdommen er oftest kjent for rystelser i bevegelsene eller alvorlig stivhet. De kan også gå med nedoverbukket og stokkende skritt. Årsaken til denne sykdommen er ukjent, og det finnes ingen kur. Mange medisiner er tilgjengelige for å redusere eller dempe symptomene, derimot.


Parkinsons sykdom oppstår når det mangler dopamin i hjernen.

Pasientens alder på det tidspunktet da tidlige symptomer på sykdommen begynner å vises, spiller en rolle i forventet levetid med Parkinsons. Flertallet av de som er diagnostisert med denne sykdommen er over 60 år, med antall berørte som øker dramatisk mellom 70 og 80 år. Pasientens naturlige følsomhet for demens og hjernefeil kan forverres av tilstedeværelsen av sykdommen, som fører til rask forverring. Yngre pasienter, i aldersgruppen 20 til 40 år, diagnostisert med Parkinsons tendens til å leve fire til syv ganger lenger enn pasienter som begynner å oppleve symptomer i 60 -årene eller senere.


Sykdommen viser seg ofte med varierende alvorlighetsgrad. Nivået på utvikling av sykdommen kan også påvirke en persons levealder med Parkinsons. Noen opplever ikke rystelser i flere år etter den første diagnosen, og kan leve lenger med sykdommen enn de som gjennomgår voldsomme tremor nesten umiddelbart etter diagnosen. Årsakene til dette er ukjente.


Pasienter som allerede har svelgevansker eller lidelser, kan ha en kortere levetid med Parkinson. Etter hvert som sykdommen utvikler seg gjennom kroppen, det hemmer en persons evne til å tygge, svelge, og snakke. Hos mange pasienter, døden oppstår på grunn av komplikasjoner forbundet med mangel på ernæring, ettersom maten er vanskelig å få i seg og å kveles av den er en bekymring eller et problem.