Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er en fingerforstuing?

Hva er en fingerforstuing?

En person med en forstuet finger.

Når leger diskuterer fingerforstuvning, de refererer til enhver skade på fingeren som resulterer i strukket eller delvis revet leddbånd. Disse skadene er absolutt smertefulle for alle som opplever dem, og de må gis riktig omsorg, slik at helbredelsen kan begynne. Uten å få et blikk inni fingeren, det er ikke alltid mulig å fortelle hvilken grad av leddbåndsskade har oppstått. Og dermed, en person med mistanke om fingerforstuvning bør alltid få bekreftet diagnose fra lege, og passende behandlingsretningslinjer.


Kalde kompresser gir lindring av smerter forårsaket av fingerforstuvninger.

Som brannskader, forstuinger er ofte klassifisert i grader. De mildeste er første graders forstuinger, men det er også mer moderate andre graders forstuinger, og svært alvorlige tredjegrads forstuinger. Type forstuing har en tendens til å indikere et forventet område i helbredelsestid. En mild forstuing kan være fra noen uker til omtrent en måned for å helbrede, mens alvorlige forstuinger kan kreve tre måneder eller mer i helbredelsestid.


Typisk, når folk får en forstuing av fingrene, Det vil først være ekstremt ubehagelig og kan hovne opp. Blåmerker kan forekomme og fingeren kan føles smertefull å ta på. Noen mennesker har redusert bevegelsesområde eller føler at det er veldig ubehagelig å bevege fingeren. Mens han ventet på å få den skadde til legen, holder armen hevet, og ising av fingeren er nyttig.


Hvis en lege ikke er tilgjengelig umiddelbart, kan det være klokt å lage en skinne for å immobilisere forstuingen av fingrene. Dette kan gjøres med en kompis eller nabo-finger, ved å trykke de to fingrene sammen. Ikke bruk denne metoden hvis det ser ut til at andre skader er tilstede, som forflytning av en av fingerleddene.


Når en person har ankommet et legekontor eller et annet medisinsk anlegg, det medisinske teamet vil avgjøre hvordan man bedre kan diagnostisere fingerforstuvningen. Røntgenstråler kan være påkrevd, eller det som ser ut til å være en mild forstuing, kan ganske enkelt inspiseres og splintes. Mange leger ber folk med mildere forstuinger om å sjekke inn igjen før de slutter å bruke skinnen, spesielt hvis de deltar i aktiviteter som har høy grad av fingerforstuinger, som mange idretter.


I sjeldne tilfeller, når en tredje graders fingerforstuvning er tilstede, leger må kanskje gjøre mer. Immobilisering er ett alternativ, men en annen er kirurgi for å reparere overflødig leddbånd som ikke kanskje ordentlig helbreder ellers. Etter at folk har gjennomgått en slik operasjon, kan de trenge litt fysioterapi før de får klarhet i å gå tilbake til visse aktiviteter.