Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er forbindelsen mellom gange og holdning?

Hva er forbindelsen mellom gange og holdning?

Å skrive med en vridd kroppsholdning kan forårsake spinaldeformiteter.

En persons gang er bevegelsen han eller hun utfører når han går eller løper fremover. Denne gangen kan påvirke ens holdning, spesielt hvis musklene i bena eller kjernemuskulaturen er underutviklet. Gangart og holdning kan også være relatert hvis en person starter med dårlig holdning; dette kan føre til en endret ganggang, som kan føre til smerter eller ubehag når du går eller sitter. Personer som lider av kroniske ryggsmerter kan vurdere å få foretatt en ganganalyse for å finne ut om hans eller hennes gang og holdning påvirker hverandre.

Dårlig holdning kan ha en betydelig innvirkning på en persons gang.

Mange av musklene som påvirker ens gangart vil også ha effekt på korsryggen, som betyr at gang og holdning begge kan påvirkes av nedbrytning av muskelvev, ineffektiviteten til bein eller muskler i ryggen, og så videre. Mange som lider av ryggsmerter vil ofte vise tegn på gang- og holdningsproblemer samtidig, og enten gangen kan forårsake dårlig holdning, eller dårlig holdning kan forandre ens gangart. Når en person slurver, for eksempel, vektfordelingen av kroppen endres og beveges fremover. Personens gangart vil derfor også bli endret for å redegjøre for denne omfordelte vekten, potensielt føre til smerter i føttene, ben, hofter, eller tilbake.

Fysioterapeuter er kvalifiserte til å utføre holdningsvurderinger for pasienter.

En persons gang kan påvirkes av flere faktorer, inkludert fot- eller benpronasjon, underutviklede muskler, endret leddfunksjon, og tilstander som leddgikt, senebetennelse, og så videre. Når den normale bevegelsen av beina endres, andre deler av kroppen kan kompensere for den unormale bevegelsen ved å bevege seg inn i støttende stillinger som ikke er normale eller behagelige for kroppen. Ryggraden, for eksempel, kan ende opp med å bøye seg på en måte det normalt ikke ville bøye seg for å absorbere støt, bena ikke absorberer. Dette kan føre til ryggmargskomprimering eller dårlig holdning, gir enda en kobling mellom gang og holdning.

Dårlig holdning over lengre tid kan forårsake nakkesmerter.

En måte å finne ut om gang og holdning påvirkes negativt er å besøke en lege eller annen profesjonell som kan gjøre en gang- og holdningsanalyse. Legen kan henvise personen til en profesjonell friidrettstrener som kan hjelpe personen med å justere holdningen og gangen. og styrke musklene som støtter ryggraden for å hjelpe personen til å unngå ryggsmerter. Å korrigere gangarten kan også bidra til å lindre smerter i ben og hofter, som igjen kan skape en sunnere ryggrad, nakke, og skuldre.