Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hvordan kan jeg sette grenser i personlige forhold?

Hvordan kan jeg sette grenser i personlige forhold?

Par bør få forståelse for om de kan bruke smarttelefoner mens de er på date.

Å sette grenser i personlige forhold kan være hardt arbeid. Spesielt hvis du har handlet på en måte som ikke respekterte dine egne grenser, Det kan være spesielt utfordrende å håndheve nye grenser. Hvis du oppfører deg annerledes enn du normalt ville gjort, dette kan være stressende, skyldproduserende eller ensom. Derimot, Å fortsette å ikke respektere dine egne behov er også ubehagelig og stressende. Dermed kan grensesetting til slutt resultere i bedre personlige forhold.

Taleterapi kan øke selvfølelsen og tillate en person å sette grenser for relasjoner.

Først og fremst, du må bestemme hva grensene dine egentlig er, og still spørsmål om hvor rimelige disse grensene er. Du må fordype deg i dine egne kjernesannheter og bestemme hvilke grenser som er de viktigste, og hvilke som er slitne og egentlig ikke tilhører deg.

Dette kan ta en alvorlig personlig granskning fra din side, men det er bedre å virkelig undersøke hvilke grenser som er viktigst. Når du har bestemt deg for hvilke grenser som er viktige, så kan du overlate et sett med regler til noen andre du har et forhold til. Å vite hvor du står, lar deg tydelig angi grenser, uten sinne eller aggresjon.

Par må være enige om hvorvidt det å vise kjærlighet i offentligheten er noe de begge er ok med.

For eksempel, du kan virkelig hate å bli kilt. Kanskje virker dette på en måte som et brudd på ditt vesen, eller det får deg til å føle deg maktesløs. Skrik, "Ikke kitt meg, ”Setter egentlig ikke grenser. I stedet, å forstå hvordan denne oppførselen til en kjæreste eller kjæreste får deg til å føle at du kan komme med et "jeg" -uttalelse, for eksempel følgende. “Jeg liker virkelig ikke å bli kilt. Det får meg til å føle meg bekymret (maktesløs, ute av kontroll). I fremtiden, Jeg vil forlate rommet (huset, leilighet), hvis du kiler meg. "

Å sette grenser kan være et utfordrende, men nødvendig skritt i et forhold.

Ved å komme med et "jeg" -uttalelse, du setter tydelig grenser, som sannsynligvis ikke vil bli oppfattet som et angrep på den andre personen. Den neste jobben er å håndheve grensen. Du kan ikke få en annen person til å respektere grensene dine, men du kan kommunisere gjennom handlingene dine. Hvis personen fortsetter å kile og du ikke gjør noe, du setter egentlig ikke grenser.

Å sette grenser kan til slutt resultere i bedre personlige forhold.

Hvis en person prøver å kile deg igjen, svaret ditt er å minne personen om grensen, og deretter gå bort fra situasjonen. Når grensene er satt, de som velger å ikke respektere dem, har definitivt ikke dine interesser på hjertet. En påminnelse eller to kan være berettiget, men å la noen ignorere grensene dine på ubestemt tid er egentlig bare å skape selvskading.

Pålitelige venner kan være en god ressurs for å diskutere hvordan man best kan håndtere et vanskelig forhold.

Å sette grenser er ofte utfordrende fordi vi ikke liker å si nei til folk. Vi vil at folk skal like oss, og vi frykter hva som vil skje hvis vi sier nei eller ber noen om ikke å forvente noe av oss. Husk at når du har klart å etablere grenser i forhold, folk kan bare krenke dem med din tillatelse.

Å sette grenser innebærer selvhevdelse, og spesielt påstanden om at du har betydning. En person som ikke liker seg selv, vil finne å sette grenser veldig utfordrende. Å lære å like seg selv er ikke en dags arbeid. Ofte kan samtaleterapi være avgjørende for å samle selvfølelsen som gjør at man kan øve på å sette grenser.

Par bør kommunisere åpent om forventningene de har til forholdet.

Lengre, for at du skal lykkes med å sette grenser, du må også respektere grensene som er satt av andre. Å inngå avtaler om å sette grenser og respektere hverandres grenser kan forbedre et forhold. Å ta opp problemområder på en ikke-aggressiv og ikke-anklagende måte kan åpne et personlig forhold til muligheten for større intimitet.

Vedvarende respekt for klart definerte grenser tyder på urimelig ignorering av dine følelser. Forsterke grenser ved å minne, forlater, eller minimere kontakten med de som ikke kan godta grensene dine. Etablering av nyere personlige relasjoner med de som kan respektere grensene dine, kan øke din selvfølelse og vise deg mer tilfredsstillende i det lange løp.