Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er en Muscle Twitch?

Hva er en Muscle Twitch?

En muskelrykk kan være synlig under hudens overflate.

En muskeltrekk er en liten, ufrivillig sammentrekning forårsaket av en muskel eller muskelgruppe. Denne mindre, men ukontrollerbare rykningen er ofte synlig under hudens overflate og kan se ut som en liten krusning. Mange ganger, muskelrykk - også kalt fascikulasjon - er forårsaket av stress og angst. Denne typen repeterende rykninger forekommer vanligvis i områder som tommelen, øyelokk, og kalv.


Muskelrykk kan skyldes inntak av for mye koffein.

Også beskrevet som spasmer, en rekke andre faktorer kan forårsake muskeltrekk, inkludert tretthet, trening, dehydrering, og diettmangel. En muskeltrekk kan utvikle seg etter å ha inntatt for mye koffein. En bivirkning på reseptbelagte legemidler, inkludert østrogen, kortikosteroider, og diuretika, kan også forårsake muskelspasmer. Når en muskelrykk oppstår som følge av noen av disse faktorene, det regnes som godartet eller ufarlig, og forsvinner vanligvis innen få dager. Godartet muskelrykk er vanlig og krever vanligvis ikke lege.


Muskelspasmer kan være forårsaket av muskeldystrofi, som er en arvelig sykdom som forårsaker progressiv muskeldegenerasjon.

Hvis en person mistenker at hans spasmer skyldes trening, koffein, eller angst, det er flere ting han kan prøve å redusere eller eliminere dem. Det kan være lurt å strekke seg før og etter en treningsøkt for å slappe av musklene. Eliminerer drikker med mye koffein, som brus og kaffe, kan også hjelpe. For å redusere stress, Det kan være lurt å ta en yoga- eller meditasjonskurs. Å få en god natts søvn kan også hjelpe de fleste.


Yoga kan hjelpe mot muskelrykk ved å holde musklene fleksible og avslappede.

En muskelrykk som varer mer enn noen få dager kan indikere en mer alvorlig tilstand, inkludert sykdom eller nervesystemforstyrrelse. Sykdommer som forårsaker muskelspasmer inkluderer amyotrofisk lateral sklerose, også kjent som Lou Gehrigs sykdom; muskeldystrofi; svake muskler eller myopati; og spinal muskelatrofi. En skadet nerve som fører til en muskel kan også produsere muskelrykk.


I tillegg til muskelrykk, symptomer som indikerer en nervøs lidelse er svakhet; redusert muskelstørrelse; og endringer i - eller tap av - følelse. Ved langvarige muskeltrekk, en lege må kanskje utføre en fysisk undersøkelse for å finne årsaken. Legen kan også ta en medisinsk historie for å gjøre en nøyaktig diagnose.


Det er flere spørsmål en lege kan stille for å begrense årsaken til vedvarende muskeltrekk. Hun kan spørre om hvilke muskler rykningene påvirker og om de vanligvis skjer på samme sted. Legen vil kanskje vite hvor lenge rykningene varer og hvor ofte de oppstår, så vel som når pasienten først la merke til dem. Sammen med sykehistorien, mange medisinske fagfolk bruker diagnostiske tester for å finne årsak og alvorlighetsgrad av langvarig muskelfascikulasjon.