Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er kronisk gingivitt?

Hva er kronisk gingivitt?

Tennene og tannkjøttet bør rengjøres regelmessig for å behandle og forhindre gingivitt.

Kronisk gingivitt er en vedvarende betennelse i gingiva, det myke vevet rundt tennene. Denne tilstanden kan utvikle seg til tanntap og kan utsette pasienten for risiko for å utvikle alvorlige infeksjoner. Behandling er tilgjengelig for kronisk gingivitt og er vanligvis gitt av en periodontist, en tannlege som spesialiserer seg på behandling av tannkjøttsykdom.

En tannlege kan hjelpe mot kronisk gingivitt.

Gingivitt generelt skyldes akkumulering av plakett på tennene. Plakk bygger seg opp når folk ikke bryr seg godt om munnen, og betennelse kan starte innen dager etter deponering av plakk. Ved akutt og subakutt gingivitt, betennelsen begynner raskt og litt tannpleie kan løse problemet, gjenopprette oral helse. Kronisk gingivitt er et pågående medisinsk problem enten fordi pasienten ikke søker behandling, eller fordi tilstanden motstår behandling. Pasienter kan også utvikle tilbakevendende gingivitt, en betennelse som kommer tilbake gjentatte ganger til tross for behandling.

Stadiene av periodontal sykdom, inkludert gingivitt.

Personer med kronisk gingivitt har vanligvis misfargede tenner som følge av dårlig munnhygiene, men ikke alltid. Tannkjøttet er ømt og kan ha røde flekker i områder med betennelse. De kan også være hovne. Denne tilstanden forårsaker også tap av tannkjøtt. Når tannkjøttet krymper fra tennene, tennene ser lengre og større ut. Pasienter kan merke blødning under børsting eller tanntråd og kan oppleve smerter i munnen.

Tannrens kan bidra til å forhindre gingivitt.

Behandling for kronisk gingivitt innebærer å fjerne plaketten og rense lommene som dannes når tannkjøttet begynner å trekke seg vekk fra tennene. Etter denne prosedyren, pasienten må følge en grundig munnpleie for å forhindre at plakk kommer tilbake. Dette inkluderer regelmessig rengjøring av en tannhygienist. Når pasientens munn er stabilisert, muligheten for tannkjøttgraft kan diskuteres hvis tannkjøttet har trukket seg tilbake nok til å vekke bekymringer for helsen til tennerøttene. Gjentatt gingivitt kan være en risiko for pasienter som tidligere har hatt kronisk gingivitt.

Munnvann kan være nyttig når du bekjemper gingivitt.

Folk kan forhindre utvikling av tannkjøttbetennelse ved å pleie tennene regelmessig og være på vakt mot tegn på plakett og tannstein. En munnhygienist kan bruke spesialiserte verktøy for å rengjøre tennene grundig, fjerne materialer som er kjent for å forårsake gingivitt og undersøke pasientens munn for tegn på munnhelseproblemer samtidig. Tannpleie bør omfatte vanlig tanntråd og børsting for å rengjøre tennene, og munnvann kan også brukes for å begrense bakterievekst i munnen.