Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva forårsaker taktile hallusinasjoner?

Hva forårsaker taktile hallusinasjoner?

Taktile hallusinasjoner er ofte forårsaket av sentralstimulerende midler som kokain.

Når et individ oppfatter følelse eller bevegelse på kroppen uten en fysisk forklaring, han eller hun kan få diagnosen taktile hallusinasjoner. Også kjent som somatiske hallusinasjoner, disse følelsene bør ikke forveksles med de som er relatert til en fysisk tilstand som ennå ikke er diagnostisert:taktile hallusinasjoner antas å være nevrologiske symptomer, oppstår som et resultat av nevrologisk eller hjernebasert dysfunksjon. Syv hovedårsaker til taktile hallusinasjoner er narkolepsi, misbruk av kokain, misbruk av amfetamin, misbruk av fencyklidin, misbruk av metamfetamin, Delirium tremens og såkalte fantomsmerter. Uansett årsak, hallusinasjoner kan være et svekkende symptom. En lege bør kontaktes hvis noen av disse hallusinasjonene oppstår.


Fantomsmerter som oppleves av amputerte er en vanlig årsak til taktile hallusinasjoner.

Narkolepsi er en nevrologisk lidelse som får folk til å sovne i løpet av dagen uventet. Vanligvis, narkoleptiske søvnepisoder blir ikke utløst av tretthet, og kan oppstå under normale aktiviteter. Folk sovner vanligvis og går først inn i de tidlige stadiene av søvn, gå videre til de dypere stadiene og gå deretter inn i rask øyebevegelse (REM) søvn. Lider av narkolepsi kommer inn i REM umiddelbart etter å ha sovnet, noe som kan forårsake taktile hallusinasjoner på grunn av uregelmessige søvnmønstre.


Lider av narkolepsi kan oppleve taktile hallusinasjoner.

En annen vanlig fysisk årsak til disse hallusinasjonene finnes hos amputerte, eller personer som har fått fjernet et lem kirurgisk. Disse pasientene kan oppleve det som kalles "fantomsmerter, "følelsen av at det manglende lemet fortsatt er der. Ofte beskrives slike smerter som en brennende eller prikkende følelse, og antas å være forårsaket av hjernens forsøk på å "finne" den manglende vedheng ved å sende smertesignaler til de skadde nervene som en gang kan ha tjent området.


Metamfetamin kan "tilberedes" og deretter injiseres, som kan forårsake taktile hallusinasjoner.

Kjemisk misbruk forårsaker ofte hallusinasjoner. Kokain er et sentralstimulerende stoff som lett kan misbrukes på grunn av dets vanedannende egenskaper. Det kan tas på mange måter, inkludert røyking, inntak og fnysing. I det første, eller stimulerende, stadium av kokainmisbruk, når brukerne ikke er kjemisk avhengige av stoffet, hallusinasjoner kan forekomme.


Misbruk av amfetamin, også kjent som hastighet, kan forårsake denne typen hallusinasjoner. I motsetning til kokainmisbruk, taktile hallusinasjoner forekommer ikke i stimuleringsfasen. Hallusinasjonene er mer sannsynlig å begynne når overdreven bruk eller avhengighet av stoffet har skjedd.


Taktile hallusinasjoner er ikke begrenset til mennesker som lider av psykisk lidelse.

En annen årsak til taktile hallusinasjoner er fencyclidine (PCP) misbruk. PCP er et dissosiativt stoff som blokkerer hjernesignaler. Dette stoffet har alvorlige hallusinogene effekter og kan røykes, fnyset eller inntatt. Virkningen av stoffet er nesten umiddelbar. PCP forårsaker ofte hallusinasjoner, noe som igjen kan få brukerne til å handle på en måte som er uforutsigbar eller voldelig.

Å trekke seg fra alkohol etter å ha drukket mye i 10 eller flere år kan forårsake intense hallusinasjoner.

Metamfetamin, eller crystal meth, er svært vanedannende og kan forårsake psykose hos brukere. Crystal meth er et stimulerende stoff som tas oralt, fnyset, røkt eller inntatt og har ekstremt høye vanedannende egenskaper. Bivirkningene av misbruk kan skape følelsen av insekter som kryper på huden.


Delirium tremens , også kjent som "DT -er, "kan også forårsake uforklarlige opplevelser. DT -er er en type delirium forårsaket av alkoholuttak. Når en person drikker tungt i en periode på 10 år eller mer, tilbaketrekning fra alkohol kan forårsake intense hallusinasjoner.