Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er Tenosynovitis?

Hva er Tenosynovitis?

Tenosynovitt kan forårsake alvorlig smerte i hånd og underarm.

Tenosynovitt er et vanlig problem som forårsaker alvorlig smerte i hånden og underarmen. Nærmere bestemt, smerten kan være plassert på innsiden av håndleddet og underarmen nær en persons tommel. Hovedårsaken er betennelse i de to senene i tommelen, som forårsaker smerter i tommelen og håndleddet. Det er et veldig vanlig problem og vanligvis ganske enkelt å diagnostisere.

Symptomer på tenosynovitt inkluderer konstant ømhet i tommelen og håndleddet.

Personer som utvikler tenosynovitt bruker vanligvis hendene og tommelen i samme gjentatte bevegelse flere ganger om dagen. Noen av bevegelsene som fører til dens utvikling er kontinuerlig klemming, gripe gjenstander gjentatte ganger, klemmer ting, eller utføre en vanlig vridningsbevegelse med hender og håndledd. Personer som har blitt diagnostisert med revmatoid artritt kan også utvikle denne tilstanden.

En skinne kan være nyttig for behandling av tenosynovitt.

Symptomer på tenosynovitt inkluderer konstant ømhet i tommelen og håndleddet. Over tid, hvis problemet ikke blir behandlet, smerten kan spre seg lenger opp i håndleddet og muligens helt inn i tommelen. Til syvende og sist, ubehandlet tenosynovitt kan gjøre det vanskelig og nesten umulig for personen å klype, gripe, klemme, eller vri noe uten å oppleve alvorlig smerte. I tillegg, smerten vil forverres over tid hvis ingenting blir gjort for å lindre det.

De med revmatoid artritt kan være utsatt for tenosynovitt.

En lege bør enkelt kunne diagnostisere tenosynovitt ved å evaluere en persons hånd, fingre, og håndleddet. De fysiske testene han eller hun utfører for å diagnostisere det, innebærer vanligvis bare å holde tommelen, manipulere det i forskjellige retninger, og lytte til pasientens tilbakemelding. Mange ganger, symptomene bedres uten behandling hvis den forverrende bevegelsen avbrytes. I noen tilfeller, bruk av en skinne kan også hjelpe den med å helbrede. I de alvorligste tilfellene, antiinflammatoriske medisiner, kortisoninjeksjoner, fysioterapi, eller kirurgi kan også være en del av behandlings- og gjenopprettingsprosessen.