Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er Sexsomnia?

Hva er Sexsomnia?

Noen handlinger forbundet med sexsomnia er vanligvis forbundet med kvinner.

Sexsomnia er en relativt ny søvnforstyrrelse, første gang beskrevet på midten av 1990-tallet, der en person utviser seksuell oppførsel mens han sover. Dette kan omfatte alt fra onani til samleie. Disse handlingene skjer vanligvis i samme søvnsyklus som andre typer parasomni. Lider av denne lidelsen kan være i fare for flere problemer, inkludert straffesaker og seksuelt overførbare sykdommer.

Noen med sexsomnia som sover ved siden av en partner kan prøve å starte samleie mens de sover.

En parasomni er en type søvnforstyrrelse der et individ beveger seg, snakker, eller utfører andre handlinger mens du sover. Sov gående, snakker, og å spise er alle betraktet som parasomnias. Sexsomnia er en parasomni der den lidende utfører seksuelle handlinger mens han sover.

Selv om det mest sannsynlig har eksistert i flere tiår, eller til og med århundrer, de fleste visste ikke om denne søvnforstyrrelsen før på slutten av 1900 -tallet. Tre forskere fra Canada var de første som beskrev denne lidelsen. I 1996, de publiserte et papir som dokumenterte funnene sine.

Sexsomnia er mer vanlig hos personer som tidligere har søvngjenger.

De seksuelle handlingene som kan forekomme kan variere. Noen mennesker lider av mild sexsomnia, for eksempel, kan bare lage seksuelle lyder eller onanere mens du sover. Disse handlingene er vanligvis mer vanlige blant kvinner. Hvis en lidende sover ved siden av en partner, derimot, denne personen kan prøve å lune partneren eller til og med prøve å starte samleie.

Terapi kan være nyttig for personer som lider av sexsomnia.

De fleste sexsomnia -episodene oppstår når en person kommer ut av en dyp søvn. Dette blir noen ganger referert til som ikke-REM-søvn. På dette tidspunktet i søvnsyklusen, noen hjernefunksjoner på lavt nivå er aktive; disse er ansvarlige for ting som å gå og seksuell opphisselse. Hjernefunksjoner på høyere nivå, som er ansvarlige for ting som dømmekraft og hukommelse, er fortsatt inaktive.

Siden disse hjernefunksjonene ikke er aktive den gangen, folk som går gjennom en sexsomnia -episode, husker ikke når de våkner. Noen individer mistenker kanskje aldri at de lider av parasomni før det blir påpekt for dem. Sexsomnia er vanligvis mer vanlig hos mennesker som har en historie med andre typer parasomnias, som å gå søvn eller spise spise.

Risikoen for straffesaker er alltid en mulighet for noen som lider av denne søvnforstyrrelsen. Hvis en mann prøver å ha sex med en fremmed mens han sover, for eksempel, han kan bli siktet for seksuelle overgrep. Noen mennesker kan til og med ha ubeskyttet samleie mens de sover, resulterer i en farlig seksuelt overførbar sykdom.

Sexsomnia -behandling er mulig, og det er vanligvis veldig effektivt. Benzodiazepiner, eller beroligende midler, blir vanligvis gitt til de som lider av denne lidelsen. Rådgivning og atferdsterapi kan også være nødvendig.