Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hvordan kan jeg håndtere flatulens under graviditet?

Hvordan kan jeg håndtere flatulens under graviditet?

Bønner er en av de vanligste årsakene til flatulens.

Det er noen enkle og enkle måter å håndtere flatulens under graviditet. Overvåkning av hvilke matvarer du spiser vil bidra til å kontrollere graviditet flatulens. Å trene regelmessig og kontrollere forstoppelse av graviditet hjelper også med overdreven gass. Graviditet kan sikkert føre til uønsket oppblåsthet og flatulens, og det er viktig å ta skritt for å lindre gass som kan være ubehagelig eller smertefullt.

Å føre en matjournal kan hjelpe deg med å identifisere hvilke matvarer som forårsaker symptomer.

Noen matvarer er kjent for å forårsake gass og kan forårsake enda mer flatulens. Disse matvarene inkluderer brokkoli, bønner, og kål. Meieriprodukter kan også forårsake gass; noen mennesker har intoleranse mot melkeprodukter eller kan oppleve symptomene under graviditet. Å kutte melk, yoghurt, eller ost kan avlaste gasstrykket.

Noen matvarer som inneholder kunstige søtningsmidler har vært kjent for å forårsake gass. Kunstige søtningsmidler kan gjemmes i matvarer med lite fett, diettmat, eller sukkerfri mat. Å fjerne disse matvarene fra kostholdet ditt kan hjelpe mot flatulens under graviditet.

En kvinnes kropp gjennomgår mange endringer under graviditeten, og økt flatulens er ikke uvanlig.

Kullsyreholdige drikker som brus eller seltzervann kan også føre til at det bygger seg opp luft i tarmen, spesielt under graviditet. Disse drikkene er ofte ikke sunne på grunn av mengden sukker i dem. Å ta dem ut av kostholdet ditt kan lindre gasstrykket, og du kan erstatte dem med et sunnere valg for deg og din ufødte baby.

Med så mange matvarer som forårsaker flatulens under graviditet, Det kan være vanskelig å finne ut hvilke som forårsaker ekstra trykk. Å føre en matjournal vil hjelpe deg med å finne ut hvilke matvarer du kan og ikke kan spise. Ta all gassaktig mat ut av dine daglige måltider og snacks til flatulens blir bedre. Deretter, Prøv å legge til en mat om gangen tilbake i kostholdet ditt. Registrer hvordan du føler deg etter å ha lagt maten tilbake, og du vil begynne å finne de plagsomme matvarene og stoppe flatulens.

Å unngå yoghurt under graviditet kan bidra til å lindre gasstrykket.

Regelmessig kardiovaskulær trening kan bidra til å presse mat raskt gjennom fordøyelseskanalen og redusere overdreven flatulens under graviditet. En kondisjonstrening som er flott for gravide, går. Å gå i rask fart etter middagen kan være en god måte å fordøye maten på. Spør legen din før du starter noen form for trening for å være sikker på at det er trygt.

Gravide kvinner som opplever flatulens bør holde seg godt hydrert og spise et godt balansert kosthold.

Forstoppelse under graviditet er ganske vanlig. Ofte, jo mer forstoppet du blir, jo mer vil du merke overdreven flatulens under graviditet. Å lindre forstoppelsen vil også bidra til å lindre gasstrykket. Det er viktig å få trygge naturlige kosttilskudd eller medisiner som vil hjelpe mot forstoppelse fra legen din.