Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er en infertilitetstest?

Hva er en infertilitetstest?

Kvinnelig reproduktivt system.

Formålet med en infertilitetstest er å fastslå årsaken til at en kvinne ikke klarer å bli gravid eller hvorfor en mann ikke klarer å impregnere en kvinne. Det er en rekke prosedyrer som brukes under en infertilitetstest. Noen av de hyppigste prosedyrene som administreres til menn under infertilitet, disse testene er fysiske undersøkelser, sædanalyse og blodprøver. Kvinner gjennomgår vanligvis fysiske eksamener, blodprøver, bekken ultralyd, hysterosalpingogram og laparoskopi.

Et diagram over en sunn eggstokk og en med cyster, som kan bidra til infertilitet.

Ved besøk til en infertilitetsspesialist, En mann og en kvinne vil vanligvis bli anbefalt å sette tid på graviditetsforsøk i samsvar med kvinnens menstruasjonssyklus. En kvinne er mest klar for graviditet rett før eggløsning og under eggløsning. Hvis det er fastslått at et par har prøvd tilstrekkelig og fremdeles ikke kan bli gravid, en infertilitetstest vil generelt bli anbefalt.

De første testene som utføres er vanligvis fysiske undersøkelser. For menn, dette innebærer en undersøkelse av testiklene spesielt. For kvinner, dette innebærer en undersøkelse av bekkenregionen og en Pap -smøring.

Blodprøver bestemmer hormonnivået hos menn og kvinner.

Blodprøver brukes til å undersøke blodet til menn og kvinner for å bestemme hormonnivået. Det prolaktiske hormonet kan testes for å se om en kvinne har menstruasjons- eller eggløsningskomplikasjoner. Testosteronnivåer testes ofte hos menn. Lavt testosteronnivå kan gi et lavt antall sædceller, som kan forårsake infertilitet. I tillegg til blodprøver, det blir ofte gitt en sædanalyse for å studere kvaliteten på en manns sæd, hans sædkvalitet, sædbevegelse og antall hvite blodlegemer i sædcellene.

En spesiell røntgenprøve kan brukes for å diagnostisere problemer med reproduktive tarmkanalen.

Hvis en første infertilitetstest ikke avslører kilden til problemet, da vil vanligvis mer avanserte tester bli administrert. En bekken ultralyd utføres for å se på størrelsen og formen på eggstokkene og livmoren. Et hysterosalpingogram er et røntgenbilde som undersøker livmorens og egglederens innside. Denne testen kan avsløre en obstruksjon som kan forhindre sæd i å reise gjennom egglederen, eller blokkere et egg fra å komme inn i livmoren. Det kan også undersøke livmoren for potensielle problemer som kan forhindre at et egg blir befruktet.

Hvis den ikke behandles, endometriose kan føre til at kvinnen får problemer med infertilitet.

Laparoskopi er en infertilitetstest utført for å se på en kvinnes bekkenorganer med et lite omfang satt inn gjennom magen. Dette er gjort for å finne cyster, vedheft og infeksjoner som kan forhindre graviditet. Kvinner får bedøvelse før de gjennomgår denne prosedyren.

Det er mange årsaker til infertilitet. Hos menn, Det er ofte et lavt antall sædceller og dårlig bevegelse av sæd som er de vanligste synderne. Dette kan skyldes både genetiske og miljømessige faktorer. For kvinner, egglederblokkering, høye nivåer av prolaktinhormonet, eggløsningssykdommer og tidlig overgangsalder er vanlige årsaker til infertilitet.

Selv om infertilitetstester for det meste er effektive, ikke all infertilitet kan fikses. De mer involverte testene kan være ganske dyre. Noen par har til og med valgt å kjøpe infertilitetsforsikring for å hjelpe med utgifter. Uansett, grundige infertilitetstester kan være en verdig investering for par som har forsket og utmattet alle andre veier.