Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er Rhinovirus?

Hva er Rhinovirus?

Håndvask kan forhindre spredning av rhinovirus.

Rhinoviruset er et av over 200 virus som er ansvarlige for forkjølelse. Det er det vanligste viruset som påvirker mennesker, med anslag om at det er synderen i en tredjedel til halvparten av alle forkjølelser. Det er omtrent 100 typer rhinovirus, eller rhinovira, og dessverre, vaksiner mot det har ennå ikke blitt oppdaget.

Rhinovirus kan lett overføres gjennom luften eller direkte kontakt med en forurenset overflate eller mennesker. I tillegg de kan overleve utenfor kroppen i opptil tre timer, bare hjelpe sjansene for å smitte mennesker. Folk flest, bli smittet ved å berøre en infisert gjenstand og deretter berøre nesen, munn, eller øyne. Som et resultat, forebyggende praksis med å vaske hender og ikke berøre ansiktet kan være tilrådelig.


Rhinoviruset er en av hovedårsakene til forkjølelse.

Selv om rhinoviruset er mest aktivt om våren til tidlig høst, de fleste mennesker har en tendens til å bli smittet om høsten og vinteren. I motsetning til hva mange tror, derimot, å være fysisk kald er ikke en forutsetning for å bli forkjølet. Forkjølelse er mer utbredt om vinteren mindre fordi folk er fysisk kalde og mer fordi folk har en tendens til å holde seg inne oftere, øke muligheten for krysskontaminering og infeksjon.


Rhinovirus forplanter seg gjerne i de øvre luftveiene.

De som er infisert med rhinovirus, begynner vanligvis å vise symptomer innen to dager etter infeksjon. Disse symptomene inkluderer vanligvis rennende nese, sår hals, hoste, nysing, hodepine, og bihulebetennelse. Det er et virus som vokser best i temperaturer litt under den normale kroppstemperaturen på 37,6 ° Celsius (98,6 ° Fahrenheit), som er en av grunnene til at den vokser i nesen og øvre luftveier.


Dessverre, det finnes ingen medisinske behandlinger som er direkte rettet mot viruset. Den gjennomsnittlige, sunt immunsystem kan vanligvis bekjempe infeksjonen innen få dager, derimot, å gjøre den beste måten å adressere viruset på er å få rikelig med hvile, og drikke væske. Kalde medisiner demper vanligvis symptomene, men disse medisinene bekjemper eller dreper faktisk ikke viruset. De fleste infeksjoner forsvinner på omtrent en uke.


Til tross for å være et av de mest studerte og utbredte virusene, forskere er skeptiske til at en vaksine mot rhinovirus vil dukke opp når som helst snart. Siden det finnes så mange forskjellige typer rhinovirus, i tillegg til andre virus som også kan forårsake forkjølelse, det er lite sannsynlig at det kan utvikles en vaksine som fullstendig vil eliminere kaldfremkallende virus. I stedet, helsepersonell anbefaler vanligvis at folk vasker hendene regelmessig, hold hendene unna ansiktet, og unngå de som allerede har blitt smittet.